Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Během včerejšího dne došlo na Jičínsku ke třem dopravním nehodám se zvěří

Ve čtvrtek 9. srpna došlo na silnicích na Jičínsku celkem ke třem dopravním nehodám v souvislosti se střetem se zvěří. Scénář v těchto případech je vždy stejný. Bezprostředně před vozidlo vběhne lesní zvěř, srážce je pak velmi těžké zabránit.

„Řidiči ve většině případů již nestačí zareagovat a zabránit samotnému střetu. Jen od začátku letošního roku k dnešnímu dni jičínští dopravní policisté evidují již 120 případů. V loňském roce se za stejné období jednalo celkem o 105 případů,“ říká mluvčí jičínských policistů Aleš Brendl.

Ke srážce se zvěří může dojít kdykoliv, nejčastěji však za svítání nebo za soumraku. Velké riziko hrozí i při nočním oslnění světly vozidla, kdy je zvíře zmateno a zůstane strnule stát na vozovce. 

„Pokud již k nehodě se zvířetem došlo, je zapotřebí učinit opatření jako při kterékoliv jiné dopravní nehodě. Rozsvítit výstražná světla, umístit na silnici trojúhelník a jedná-li se o střet zejména s velkým zvířetem, přivolat policii,“ dodal Brendl.

Srážka se zvěří se podle zákona musí nahlásit zástupci místně příslušného mysliveckého sdružení, který by měl zraněné zvíře zajistit či provést likvidaci uhynulého kusu. V případě nahlášení střetu policii se o nahlášení postarají policisté.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky Policie ČR, nehoda, zvěř, srážka, dopravní nehoda, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během včerejšího dne došlo na Jičínsku ke třem dopravním nehodám se zvěří  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.