Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Hradci budou na Dušičky otevřeny hřbitovy déle, MHD posílí

Stotisícový Hradec Králové připravuje opatření na období kolem svátku Památky zesnulých, který připadá na 2. listopad. Technické služby od 25. října do 3. listopadu prodlouží otevírací dobu hřbitovů, dopravní podnik k nim posílí spojení a strážníci rozšíří v okolí kontroly.

Novinářům to sdělili zástupci magistrátu. Největší nápor návštěvníků hřbitovy očekávají o nadcházejícím prodlouženém víkendu, a pak přímo v sobotu 2. listopadu.

"Od 25. října do 3. listopadu budou hřbitovy otevřeny od 8:00 do 20:00 hodin, přičemž běžně máme otevřeno od 8:00 do 17:00 hodin," uvedla vedoucí správy městských pohřebišť Naďa Štěrbová.

Opatření se týká hřbitovů, které se denně zamykají, a to Kukleny, Pouchov - civilní, vojenský i kolumbárium, Nový Hradec Králové a Na Zámečku. Na největším hradeckém hřbitově v Kuklenách bude také prodloužena pracovní doba kanceláře.

Dopravní podnik nasadí na linky číslo tři a devět kloubová vozidla a bude mít připravenu také zálohu pro výpomoc linkám obsluhujícím hřbitovy. Linka číslo tři vede do Kuklen a devítka k malšovickému Lesnímu hřbitovu. Všechny spoje linky číslo devět s odjezdem z terminálu mezi 8:00 a 19:00 budou o prodlouženém víkendu 26., 27. a 28. října a o dušičkovém víkendu 2. a 3. listopadu zajíždět na konečnou zastávku Lesní hřbitov.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, MHD, Dušičky, Hradec Králové, hřbitov, Kukleny, Pouchov, Nový Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci budou na Dušičky otevřeny hřbitovy déle, MHD posílí  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.