Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V rekonstruovaném Atriu by se měly objevit zcela nové obchody, které v Hradci zatím nejsou

V Hradci Králové by se v příštím roce měly objevovat zcela nové řetězce. Stát by měly na místě zrekonstruovaného obchodního domu Tesca, které se spojí s vedlejším Atriem. Kromě fastfoodů by zde měly vzniknout i další nové, nebo zaběhlé značky.

Jako první s informací přišel server hkcity.cz. "Loga, která jsou vyobrazena na štítu budovy, odhalila, že tam budou zřejmě tyto obchody. Řetězce Subway a Burger King, Notino, Tesco, H&M, Vodafone, ElectroWorld, Baťa, Tchibo, Zoot, CCC a Marionnaud, některé už v centru jsou" napsal autor na hkcity.cz.

"Pobočku v OC Atrium v Hradci Králové otevírat neplánujeme", potvrdila po několika dnech mluvčí Burgerkingu Martina Škvorová.

Nicméně i přesto, že dle štítků by všechny výše zmíněné znáčky měly v nově zrekonstruovaném obchoďáku vyrůst, nemusí to tak nakonec být, což se potvrdilo i právě u jednoho z fastfoodových řetězců.

OD Tesco se mělo otevřít již letos v prosinci, ale rekonstrukce se protáhne. Na dveřích obchodu je oznámení o stavebním povolení až do konce roku 2020. Mluvčí Tesca Václav Koukolíček nicméně drbně řekl, že se alespoň část střediska otevře dřív. "Otevření obchodu bylo sice proti původnímu plánu drobně posunuto, ale obchod by měl být otevřen v dubnu 2020". 

Třípatrový objekt, ve kterém fungoval do počátku 90. let v Hradci Králové první vícesortimentní obchodní dům Prior, vznikl v letech 1978 až 1981. Budově musel ustoupit celý blok domů. Na počátku 80. let to byl se svými 7200 metry čtverečními prodejní a více než 9000 metry čtverečními užitkové plochy čtvrtý největší obchodní dům v tehdejším Československu.

Zajímavostí byly i eskalátory, které byly prvním takovým zařízením ve veřejném prostoru v Hradci Králové. Britská společnost Tesco koupila objekt od americké firmy K-Mart v druhé polovině 90. let. 

Autoři | Foto Firmy.cz

Štítky Burger King, Subway, fastfood, Hradec Králové, obchod, Atrium, Tesco, obchodní dům, H&M, Vodafone, Notino, Electro World

V rekonstruovaném Atriu by se měly objevit zcela nové obchody, které v Hradci zatím nejsou  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.