Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Tesco u Atria čeká delší rekonstrukce. Otevřít se má až příští rok

Rekonstrukce obchodního domu Tesca měla být dokončena letos v prosinci, nicméně osmiměsíční oprava rozhodně stačit nebude. Původně hrozilo, že se vše protáhne až do konce roku 2020, nakonec by ale dělníci měli práci stihnout už v dubnu.

"Plánované otevření obchodu bylo sice proti původnímu plánu drobně posunuto, ale obchod by měl být otevřen v dubnu 2020," řekl mluvčí Tesca Václav Kokoulíček. Původní informace o tom, že se v objektu propadla střecha mluvčí obchodu vyvrátil.

Na dveřích obchodu je vyvěšené nové oznámení o stavevbním povolení.. Původní termín prosinec 2019 již neplatí a nově je datum stavebního povolení do prosince 2020. Ale rekonstrukce by měli delníci stihnout již do jara příštíh roku. 

"Dojde ke kompletní přestavbě našeho obchodu s potravinami, který si zde jako jediný ponecháme. Plánované otevření tohoto nového obchodu je stanované na prosinec 2019. Půjde o nový formát obchodu s důrazem na čerstvé potraviny, které by měly tvořit více než polovinu sortimentu", řekl na začátku roku Koukolíček. Jenže teď je vše jinak a zákazníci si tak budou muset počkat.

Třípatrový objekt, ve kterém fungoval do počátku 90. let v Hradci Králové první vícesortimentní obchodní dům Prior, vznikl v letech 1978 až 1981. Budově musel ustoupit celý blok domů. Na počátku 80. let to byl se svými 7200 metry čtverečními prodejní a více než 9000 metry čtverečními užitkové plochy čtvrtý největší obchodní dům v tehdejším Československu.

Zajímavostí byly i eskalátory, které byly prvním takovým zařízením ve veřejném prostoru v Hradci Králové. Britská společnost Tesco koupila objekt od americké firmy K-Mart v druhé polovině 90. let. V přízemí je supermarket potravin, v patře oděvy, domácí potřeby a třeba také hračky. Ve druhém patře objektu je samoobslužná restaurace s terasou. Střecha objektu slouží částečně jako parkoviště.

Autoři

Štítky Atrium, Tesco, Hradec Králové, rekonstrukce, obchod, obchodní dům, Atria, Kmart, Československo

Tesco u Atria čeká delší rekonstrukce. Otevřít se má až příští rok  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.