Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Třetí tendr na lávku a opět bez úspěchu? Jediná nabídka údajně hodně přesahuje cenový strop!

Lávka přes Labe u Aldisu, jenž by měla spojit přilehlé městské části a napomoct tak rychlejšímu přesunu třeba i do nově vznikajícího centra ČSOB, je možná zase o něco dále. Město totiž v srpnu vypsalo už třetí tendr, který ve druhé polovině tohoto týdne došel ke svému závěrečnému termínu. Nabídka přišla však, stejně jako na hradecký fotbalový stadion, opět jen jedna a podle informací reportéra České televize cena šplhá dokonce ke trojnásobku odhadované ceny! Tendr se tak zřejmě možná opět zruší!

Odhadovaná cena lávky včetně DPH byla ve třetím vypsaném tendru 60 milionů korun. Dle informací reportéra České televize Vlastimila Weinera, které uvedl na svém twitterovém účtu, se ale do soutěže přihlásila pouze jediná firma, a to M – SILNICE a.s., která ovšem nabídla cenu přes 140 milionů korun. Cena je navíc bez DPH, což už tak převyšuje nabídku ještě z původně vypsaného druhého tendru, který tehdy přinesl nabídku na 122 milionů.

Otázka reálného zrušení i tohoto tendru se tak momentálně zdá jako zcela reálná! Kvůli dalšímu zpoždění stavby lávky hrozí městu sankce 15,2 milionu korun. Důvodem je to, že ke stavbě lávky se město zavázalo ve smlouvě s Československou obchodní bankou (ČSOB), která v zóně Aldis začala loni budovat regionální sídlo. Ze smlouvy vyplývá, že pokud město nestihne lávku postavit do dubna 2020, musí bance vrátit třetinu z 45,6 milionu korun, za které v minulosti bance prodalo pozemky pro stavbu sídla. Město proto jedná s bankou o posunutí termínu formou dodatku ke smlouvě.

Autoři | Foto HK City

Štítky lávka u Aldisu, tendr, vysoká cena, lávka, Československá obchodní banka, Česká televize, Labe, banka, M - SILNICE a.s.

Třetí tendr na lávku a opět bez úspěchu? Jediná nabídka údajně hodně přesahuje cenový strop!  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.