Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Noční můra obyvatel Benešovky. Místo rekonstrukce zde město schválilo přestavbu velké herny

Benešova třída v Hradci Králové se měla konečně "zvelebit" ale takovým krokem, který obyvatelé čtvrti rozhodně nechtěli. Místní herna totiž plánovala velké rozšíření. Městská ráda souhlasila s přestavbou, ale místní proti takovém kroku razantně vystoupili a dosáhli svého.

Minulý týden radou města prošel záměr společnosti Krijcos, která chtěla přikoupit pozemky kolem své  herny a restaurace, aby mohla kasino rozšířit. Jenže taková informace vyvolala bouři mezi obyvateli už tak zničené Benešovy třídy. 

Herna je přímo pod okny jednoho z panelových domů. Měla se rozrůst jak do stran, tak i do výšky, jelikož investor počítal s přístavbou patra. Ale čtvrť by taková rekonstrukce rozhodně nezvelebila. 

Místní překvapila předevší nízká cena za kterou město nabízelo okolní pozemky. Za metr čtvereční měla společnost Krijcos zaplatit jen 430 korun. „Návrh jsme posuzovali hlavně z toho pohledu, že by část Benešovy třídy opravil na své náklady někdo jiný. To byl důvod, proč jsme s nimi jednali. Uvedli, že by do ohyzdných prostor vložili asi pět milionů korun,“ sdělila náměstkyně primátora Věra Pourová pro server idnes.

Společnost Krijicos sice přislíbila, že by opravila přilehlé schodiště a chodníky, nicméně to místním rozhodně nestačí. Benešova třída je v dezolátním stavu a potřebuje několik miliard na další rekonstrukci a opravy. 

Nakonec se ale místní dočkali dobré zprávy. Pod tlakem obyvatel se město rozhodlo, že návrh na stavbu stáhne a herna by se tak rozrůst neměla.

Autoři | Foto Martin Doležal

Štítky herna, Benešovka, Hradec Králové, protest, rekonstrukce, Věra Klásková

Noční můra obyvatel Benešovky. Místo rekonstrukce zde město schválilo přestavbu velké herny  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.