Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Pouchově vyroste nová tělocvična za 55 milionů

Původní pouchovskou sokolovnu, která šla letos o prázdninách k zemi, nahradí nová tělocvičná hala. Kromě zázemí a prostor tělocvičny by měla být vybudována i parkovací stání pro celkem 46 aut. Předpokládaná cena stavby je 55 milionů bez DPH, finální cenu ale určí ještě výběrové řízení, jehož podmínky dnes schválila rada města. Stavební práce by mohly začít nejdříve na jaře příštího roku. Tento bod ještě musí projednat zastupitelstvo.

„Ještě před zahájením prací musí být provedena přeložka silových kabelů distribuční sítě, vedení telekomunikace a také musí být ukončeny přípojky dosavadní sokolovny. Podle zadávací dokumentace bychom měli staveniště předávat vysoutěženému zhotoviteli na jaře příštího roku, přičemž je na stavbu včetně vyklizení staveniště a kolaudace 16 měsíců. V případě příznivých podmínek by mohlo být hotovo v létě roku 2021,“ sdělil investiční náměstek primátora Jiří Bláha.

Vybudovat by se mělo zázemí a prostor tělocvičny a nově také parkovací stání pro 46 automobilů určené pro veřejnost, kdy polovina bude přímo v areálu a druhá vně. Předpokládaná cena zakázky je 55 milionů korun bez DPH. Podmínky výběrového řízení, jehož výsledek určí finální cenu stavby, musí ještě schválit zastupitelé. 

Autoři | Foto Hradeckralove.org

Štítky Pouchov, Jiří Bláha

Na Pouchově vyroste nová tělocvična za 55 milionů  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.