Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Výstavba cyklostezky do Piletic jde podle plánu. Napomůže hlavně k bezpečí

Spojení městské části Pouchova a přilehlých Piletic nabídne už za pár měsíců nově vystavěná cyklostezka. Její výstavba jde podle plánu a už na první pohled je vidět, že se ve zhruba kilometr a půl dlouhém úseku něco děje. Podél cesty již stojí nové veřejné osvětlení a po pravé straně cestou z Hradce stavební firma provádí práce právě na výstavbě zcela nové cyklostezky.

„Ačkoliv se začalo stavět v červenci a dle smlouvy má stavební firma na vyhotovení sedm měsíců, tak doufám, že by to bylo možné dokončit i dříve, snad ještě koncem tohoto roku,“ sdělil už dříve náměstek primátora Jiří Bláha. Stezka vyjde na 6,8 milionu korun, což je méně, než se předpokládalo při stavbě prvního úseku. Původní odhady byly 7,2 milionu korun. „V rámci smlouvy o dílo bude zhotovena nejen samotná cyklostezka, ale také přechody pro chodce a samozřejmě veřejné osvětlení,“ dodával Bláha. 

Autoři | Foto Ondřej Novotný

Štítky cyklostezka, Piletice, Rusek, Hradec Králové, výstavba, Pouchov, Jiří Bláha

Výstavba cyklostezky do Piletic jde podle plánu. Napomůže hlavně k bezpečí  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.