Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Žádný další odklad! Zájemci o stavbu stadionu dnes odevzdají nabídky

Zájemci o stavbu fotbalové arény v Hradci Králové zhruba za 600 milionů korun mají dnes v 10:00 termín pro odevzdání nabídek. Podávat je budou elektronicky. Tendr je třetí v pořadí a město ho vypsalo 9. července. Do fáze podání nabídek se žádná z předchozích dvou soutěží nedostala. Jediným hodnoticím kritériem tendru je cena.

Původně byl termín pro odevzdání nabídek 15. srpna, ale město jej osmkrát posunulo. Důvodem byly žádosti uchazečů o vysvětlení k projektové dokumentaci a následné dílčí úpravy dokumentace. Město k tendru vydalo 219 vysvětlení, změn či doplnění.

Více než 15 let připravovaný stadion má stát na místě nevyhovujícího a polorozbořeného všesportovního stadionu z roku 1960. Na stadionu má zázemí druholigový klub FC Hradec Králové, který bude muset po dobu stavby hrát jinde. Stavba by podle představ radnice mohla začít počátkem příštího roku, doba výstavby má být 18 měsíců.

Předpokládanou cenu stadionu město odhadlo na 550 milionů korun bez DPH. Zastupitelstvo města jako maximální nepřekročitelnou hodnotu pro podání nabídek stanovilo 605 milionů korun bez DPH. Půjde tak o největší investici města za poslední léta.

Stadion by měl stačit pro 10.000 diváků. Zachováno u něj zůstane i typické osvětlení čtyřmi takzvanými lízátky, i když v modernizované podobě. Na podzim 2017 město nechalo zbořit západní tribunu, po níž zbyl jen hliněný val. Z nynějšího stadionu zůstane pouze objekt východní tribuny, který bude sloužit jako zázemí pro potřeby tréninkových hřišť.

Autoři | Foto FC HK

Štítky ČR, stavby, správa, fotbal, stadion, Hradec Králové, OTVÍRÁK, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žádný další odklad! Zájemci o stavbu stadionu dnes odevzdají nabídky  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.