Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nejvytěžovanější křižovatka v Hradci se konečně dočká rekonstrukce

Pro řidiče je průjezd touto křižovatkou často denní i noční můrou. Křižovatka Mileta patří k hlavním dopravním uzlům a denně jí projedou tisíce aut. Často se zde tvoří dlouhé kolony. Dopravě by měla ulevit plánovaná rekonstrukce, stavět by se mělo začít za tři roky.

Mileta dostává pořádně zabrat již několik let. Kříží se zde okruh, kde proudí doprawva od frekventované dálnice D11 z Hradubické. Projíždějí tudy i auta, která směřují na Brno a Ostravu. Křižovatka je tak hlavním dopravním uzlem, kterou navíc využívají i místní, jelikož okolí je hustě zabydlené, navíc se zde nachází fakultní nemocnice.

Rekonstrukce by měla začít v roce 2022 a trvat by měla přibližně rok. Celková cena by se měla vyšplhat na 225 milionů korun. Rekonstrukce by zárověň měla probíhat za provozu, tudíž by byla průjezdná vždy jen část křižovatky. 

Nicméně o úpravě křižovatky se hovoří již několik let. Situace se na Miletě zhoršuje každým rokem, protože aut je čím dál tím více. Kolony jsou tu každodenní záležitostí. 

Investorem rekonstrukce křižovatky Mileta je ŘSD, město Hradec Králové a Královéhradecký kraj se budou podílet na navazujících stavebních pracích v lokalitě.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky rekonstrukce, Hradec Králové, MILETA, Brno, Ostrava, Dálnice D11, Ředitelství silnic a dálnic

Nejvytěžovanější křižovatka v Hradci se konečně dočká rekonstrukce  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.