Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dva naháči ve městě a opilec s více než čtyřmi promile. Strážníci se dnes nenudili

Městská policie řeší každý den desítky různých událostí. Některé z nich jsou nicméně překvapením i pro zkušené strážníky. Nahá žena, která se nacházela mezi paneláky, to není událost, ke které by strážníci vyjížděli nějak často, dnes ale ano.

Oznámení o nahé ženě, ležící na trávě mezi panelovými domy, přijal operační důstojník krátce před čtvrtou hodinou odpolední. Oznamovatelka uvedla, že na opilou ženu není hezký pohled, a navíc kolem ní procházejí malé děti ze školy. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o známou hradeckou bezdomovkyni.

Po probuzení bylo zjevné, že je značně opilá a není schopna se sama o sebe postarat. K vystřízlivění byla proto převezena na protialkoholní záchytnou stanici. Druhý naháč se „producíroval“, pouze v tangách, po pěší zóně. Ani tentokrát se procházejícím lidem pohled na polonahého muže moc nezamlouvat. Přivolaní strážníci zjistili, že se jedná o drogově závislého mladého muže, který po požití subotexu měl pocit velké horkosti a potřeboval se ochladit. Za přítomnosti hlídky se muž oblékl a místo opustil.

Muž nadýchal před čtyři promile

Volání o pomoc zaslechla žena procházející okolo bytového domu v centru města. Informovala proto operační pracoviště městské policie. Vyslaná hlídka, přes otevřené balkonové dveře, kontaktovala volající ženu s dotazem, zda je zraněná a potřebuje lékaře. Ta sdělila, že lékaře nechce, ale potřebuje mluvit se svou dcerou.

Je špatně pohyblivá a nemá u sebe telefon, aby ji sama kontaktovala. Strážníci zjistili, kde dcera pracuje, zajeli za ní a seznámili ji s událostí. Žena vysvětlila, že maminka má zdravotní problémy a trpí úzkostí. Hlídka ji převezla do místa bydliště, aby se o ni mohla postarat.

Řidič jedoucí okolo autobusové zastávky si všiml na zemi ležícího muže. Uvedl, že má v autě malé děti, proto nemůže zastavit, ale má obavy, zda muž nepotřebuje pomoc. Hlídka, vyslaná operačním důstojníkem, byla na místě během pár minut. Strážníci zjistili, že muž má tržnou, krvácející ránu na hlavě. Prvotně ho ošetřili a přivolali záchrannou službu. Dechová zkouška zraněnému prokázala 4,20 promile alkoholu. Opilý muž byl převezen na ošetření do nemocnice.

jezevčik

Odchytové službě městské policie byl včera v odpoledních hodinách předán malý hnědý jezevčík. Dle oznamovatelky se pohyboval již několik dní v okolí hradeckého letiště. Na svého majitele bude pes čekat v hradeckém útulku.

Tisková zpráva

Štítky Městská policie, Hradec Králové, přestupky, případy, obecní policie

Dva naháči ve městě a opilec s více než čtyřmi promile. Strážníci se dnes nenudili  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.