Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Babybox v Hradci působí už osm let. Za tu dobu se zachránily tři děti

Včerejší novorozeně, které našli záchranáři v babyboxu v Hradci Králové, je už třetím za svou osmiletou éru. Celkově už babyboxy v České republice zachránily 196 dětí.

Už je to 14 let, co začaly vznikat baboxy i u nás v Čechách. Zařízení slouží matkám v tísnivé situaci, které se nedokáží postarat o své dítě. To si pak může najít cestu do nové rodiny.

Babyboxů je aktuálně 76 a v Hradci Králové, kde funguje od roku 2011, někdo do něj za tu dobu dložil již tři děti. V únoru 2015 našli záchranáři holčičku, která dostala jméno Zuzana. V lednu 2016 objevili další holčičku, již pojmenovali Jana. 

A včera skončil v babyboxu i první chlapeček, ten se jmenuje Jiří. V Královehradeckém kraji najdeme mimo jiné babyboxy i v Rychnově nad Kněžnou, kde už také našli jedno odložené dítě. V Náchodě a Trutnově zatím této služby nikdo nevyužil.

 

Autoři

Štítky Babybox, dítě, Nemocnice, záchrana, novorozeně, Hradec Králové, Česko, Královéhradecký kraj, Rychnov nad Kněžnou, Náchod, Trutnov

Babybox v Hradci působí už osm let. Za tu dobu se zachránily tři děti  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.