Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hip Hop Kemp sotva začal a policisté již evidují desítky přestupků i trestné činy

Jeden z největších hudebních festivalu v Evropě sice dnes začíná, policisté už ale řešili několik incidentů. V jednom případě zadrželi slovenského občana, který měl u sebe 19 tablet extáze, skončil v cele.

Ačkoliv festival oficiálně nezačal, policisté už evidují jeden trestný čin a několik přestupků, řekla Ivana Ježková, tisková mluvčí KŘP Královehradeckého kraje.

Policisté zadrželi jednoho muže s větším množstvým drog. Mimo jiné celníci ve spolupráci s policií prověřují na různých místech další návštěvníky a již dnes zadrželi několik desítek lidí, kteří u sebe měli drogy.

Cizinci hrozí deportace

Původně pouze k drobné krádeži v jednom z obchodních domů v Hradci Králové vyjížděla ve středu přivolaná policejní hlídka. Ovšem již krátce po příjezdu na místo policisté zjistili, že odcizení drobností v hodnotě několika desítek korun bude mít pro cizince horší následky, než čekal.

V úterý 13. 8. 2019 se cizí státní příslušník, neúspěšný žadatel o mezinárodní ochranu na území Německa, který v Mnichově čekal na své vyhoštění z EU, rozhodl zkrátit si čekání na deportaci účastí na kulturní akci HIP HOP KEMP 2019 v Hradci Králové. Následujícího dne byl hlídkou PČR přistižen při podezření z krádeže zboží v obchodním domě v Hradci Králové. Na místo přivolaná hlídka cizinecké policie zjistila, že se jedná o cizince, který se na území ČR zdržuje neoprávněně, bez platného víza a povolení k pobytu, na území Německa dobře známého z drogové subkultury.

Cizinec byl na místě zajištěn a eskortován na služebnu cizinecké policie, kde strávil noc v policejní cele. Následujícího dne byl předán německé policii na základě mezinárodní smlouvy o zpětném přebírání osob. Vytoužené účasti na plánované hudební produkci se tak (vlastní vinou) nedočkal.

Problémy s drogami jsou každý rok

Festival na letišti v Hradci Králové navštíví každý rok přes 20 000 fanoušků z celé Evropy. Každoročně ale policisté řeši problémy s překupníky drog i s alkoholem. V jednu chvíli dokonce hrozilo, že festival skončí a přesune se jinam. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Hip Hop Kemp, festival, policie, Letiště, Hradec Králové, Evropa, droga, Německo, Cizinecká policie, Evropská unie, Královéhradecký kraj, Česko, Mnichov

Hip Hop Kemp sotva začal a policisté již evidují desítky přestupků i trestné činy  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.