Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Šmejdi v Hradci opět útočí. Nebojí se zazvonit ani u vás doma

Už je to tu zase. Podvodníci v Hradci Králové opět vystrkují růžky. V minulém týdnu upozornila žena policisty na podezřelého muže, který se snažil vylákat od její maminky 25 tisíc korun.

Není to tak dávno, kdy se v Hradci vyrojili podvodníci, kteří chodili po ulici a jakožto hluchoněmí oslovovali lidi na ulici a žádali je o rodná čísla i peníze. Na chvíli se po nich slehla zem, nicméně policisté řeší další případ trestného činu. 

Na městskou policii se v minulém týdnu obrátila žena, která oznámila, že její maminku obtěžoval muž, který se z ní snažil podvodným způsoben vylákat 25 tisíc korun. Zazvonil u bytu a tvrdil, že ho posílá její syn, který potřebuje hotovost na opravu a vyzvednutí vozidla ze servisu.

Podvodník je na útěku

Seniorka muži sdělila, že žádného syna nemá. Ani to ho však neodradilo a začal tvrdit, že se spletl, nejedná o syna, ale o zetě. Ten však byl naštěstí zrovna doma, a tak mu seniorka řekla, ať počká, že pro zetě dojde. Muž na nic nečekal a rychle odcházel pryč. Za prchajícím podvodníkem se vypravila dcera.

Následovala ho a zjistila, že zkouší zvonit i na další byty. Popis muže, včetně fotografie, pak předala přivolané hlídce městské policie. 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Hradec Králové

Šmejdi v Hradci opět útočí. Nebojí se zazvonit ani u vás doma  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.