Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie je v pozoru. Blíží se proslulý festival Hip Hop Kemp

S dočasnými dopravními omezeními budou muset od 13. do 18. 8. 2019 počítat nejen Hradečci, ale zejména přijíždějící návštěvníci letošního ročníku festivalu Hip Hop Kemp. Ten se uskuteční od 14. do 18. 8. 2019 ve Festivalparku v Hradci Králové.

Dočasně nastavený dopravní režim bude v podstatě totožný jako vloni. V termínu od 13. do 15. 8. 2019 bude v ulici Jana Černého zákaz zastavení a ulice bude opět dočasně jednosměrná, a to z důvodu zajištění bezpečnosti chodců, kteří se zde budou ve vyšší míře pohybovat, což by mohlo mít za následek jejich střet s projíždějícími vozidly. Pro nouzový příjezd vozidel integrovaného záchranného systému, pro zásobování i místní obyvatele bude samozřejmě ulice Jana Černého po celé své délce plně průjezdná.

Příjezd k areálu bude možný ze dvou směrů. Z centra města Hradec Králové nahradí příjezdovou komunikaci Jana Černého dočasně objízdná trasa, která bude řádně vyznačená a povede po ulicích Spořilovská, Pouchovská, Piletická a vozidla dovede až ke vstupní bráně areálu. V ulici Piletická bude od křižovatky s ulicí Pouchovská až po Jana Černého zákaz zastavení.

Na festival se zaměří velké množství policistů

I v letošním roce se na konání festivalu společně připravují naši policisté v úzké koordinaci s dalšími subjekty – budeme například intenzivně spolupracovat se svými polskými kolegy, abychom v maximální míře prolomili společně jazykovou bariéru zejména při řešení konkrétních situací. Na příjezdových trasách a v blízkosti areálu pak budou navíc vykonávat službu i čeští policisté se znalostí polského jazyka, sděila tisková mluvčí Policie Ivana Ježková. 

Po celou dobu konání festivalu, před zahájením, ale i po jeho bezprostředním ukončení, bude do služby nasazen větší počet policistů a policistek, a to nejen ve dne, ale i v nočních hodinách. Na klidný průběh a na veřejný pořádek a dopravu v okolí Festivalparku dohlédnou policisté z dopravní, pořádkové, kriminální či cizinecké policie. 

Problémem jsou především drogy a rušení nočního klidu

Policie ČR bude připravena reagovat na jakékoliv problémy jak v prostoru letiště, tak také v jeho okolí. Svoji pozornost zaměří i na hlavní příjezdové trasy směřující do Hradce Králové a k samotnému areálu. Hlídky budou u řidičů rovněž kontrolovat případný alkohol nebo jiné návykové látky.

Policisté se po dobu trvání festivalu zaměří rovněž na nákupní centra, kde v minulosti docházelo k drobným krádežím. Zvýšený dohled bude probíhat také v místech, kde docházelo ke škodám na majetku občanů například v souvislosti se sprejerstvím.

Hlídky pohybující se v okolí Festivalparku jsou samozřejmě – stejně jako vždy – připraveny přijmout oznámení o zjištěném protiprávním jednání, nebo jinak v rámci svých kompetencí pomoci. Tak jako vloni, zřídí i letos Dopravní podnik města Hradce Králové na trase od nádraží k letišti speciální linkovou přepravu.

 

Autoři | Tisková zpráva | Foto Policie ČR

Štítky Hip Hop Kemp, festival, policie, Letiště, Hradec Králové, Jan M. Černý, Festivalpark, Policie České republiky, Cizinecká policie, hip hop

Policie je v pozoru. Blíží se proslulý festival Hip Hop Kemp  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.