Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Začíná festival Brutal Assault. Nabídne víc než 130 kapel

Již 24. ročník metalového hudebního festivalu přivítá své fanoušky v Josefově. Pořadatelé očekávají přes 20 000 fanoušků, kteří se na akci každoročně sjíždějí z celé Evropy.

Brutal Assault původně vznikl jako malý festival, který téměř každoročně měnil místa konání. Zlom nastal před 13 lety, kdy festival ve Svojšicích navštívilo 7000 fanoušků. Poté, co se přesunul do Josefova rostl počet lidí každý rok. V roce 2012 si našlo cestu na festiival 12 000 metalových nadšenců a v posledních letech se drží na hranici 20 000.

Letos se mohou fanoušci těšit na více než 130 kapel. Zastoupeny jsou jak žánrové ikony (Anathema, Anthrax, Carcass, Deicide, Emperor, Hypocrisy, Meshuggah, Napalm Death, Parkway Drive, Sick of it All, Sodom, Testament nebo Therion), tak rostoucí ambiciózní jména jako Aborted, Caspian, Cult Of Luna, Decapitated, Daughters, Gorod, Jinjer, Mgła, Of Mice & Men, Thy Art Is Murder, Vulvodynia, nebo ty úplně malá, která chce Brutal Assault představit.

Festival nabídne i dobrovodný program

Jmenujme třeba thrashery Alien Weaponry, black-doomaře Au-Dessus, matematiky Car Bomb nebo blackaře Nordjevel. Nechybí ale ani skutečné lahůdky. Frog Leap přehrají metalové verze známých písní, Triumph Of Death v čele s T. G. Warriorem jako reinkarnace Hellhammer přehraje tvorbu této legendární kapely z 80. let, nebo obnovenípionýři avantgardy, Noři Ved Buens Ende, kteří si Brutal Assault vybrali jako místo pro jednoze svých čtyř letošních vystoupení.

Fanoušci se zároveň mohou těšit i na doprovodný program. Krom již zavedeného horor kina pořadatelský tým nabízí prostor i pro jiná temná umění. Loni to byla výstava fanzinů a výtvarná výstava Art-Brut-All, která měla ukázat, že extrém se neomezuje výhradně na hudbu. Tento projekt letos opět chybět nebude.

Festival odstartoval dnes a potrvá celkem čtyři dny.

Autoři

Štítky ČR, pop, hudba, festival, Brutal Assault, OTVÍRÁK, hudební skupina, Evropa, hudební festival, Carcass, Sick of It All, Svojšice, Hellhammer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná festival Brutal Assault. Nabídne víc než 130 kapel  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.