Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vandalismus v Hradci neustupuje. Město ročně platí statisíce

Problém s vandaly trápí všechna města a Hradec Králové nevyjímaje. Trnem oku jsou především sprejeři, kteří ničí památky, budovy i fasády domů. Na následné odstraňování si město sáhne hluboko do kapsy.

Dva němečtí turisté posprejovali Karlův most a opět tak podtrhli neutuchající boj s vandaly. Nákladné odstraňování a vynaložené peníze jdou ruku v ruce. Policie navíc chytí pachatelé jen v ojedinělých případech. 

Vynaložené peníze na likvidaci rostou každým rokem i v Hradci Králové „V roce 2017 to bylo 275 tisíc korun, v roce 2018 dokonce 403 tisíc a za první pololetí letošního roku 129 tisíc korun,“ podotkla náměstkyně primátora Monika Štayrová pro hradecký deník. 

Na likvidiaci posprejovaných objektů se podíli jak technické služby města tak i specializované firmy. 

Kamerový systém se neustále rozšiřuje

Dopadení vandalů je velmi obtížné. Jednou z věcí, která může pomoci jsou bezpečnostní kamery. Ten každoročně roste a nově přibude i v opraveném schodišti Bono Publico. To bylo častým terčem vandalů a radnice si slibuje, že díky kamerovému systému vandalů ubude.

Bohužel, Vandalové si vybírají především památky Letos v květnu neznámý vandal pospejroval v Hradci historické terasy v centru města. Zatím nebyl dopadne a za poškození cizí věci mu hrozí až rok vězení.

 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Vandalismus, město, Hradec Králové, problém, Monika Štayrová, Karlův most

Vandalismus v Hradci neustupuje. Město ročně platí statisíce  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.