Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zdravotní klauni nezapomínají na dětské pacienty ve fakultce ani během prázdnin

Dvojice Zdravotních klaunů dorazila minulý týden za nejmenšími pacienty Fakultní nemocnice Hradec Králové, aby jim zpestřila pobyt v nemocnici během letních prázdnin. Návštěvu Zdravotního klauna Petra Vrběckého alias doktora Housky a Šárky Rozlivkové alias sestry Drobné si užily desítky dětí nejrůznějšího věku.

Zdravotní klauni přicházejí do FN HK každé úterý a středu na tři hodiny, během kterých obejdou pokoje Dětské kliniky FN HK a navštíví také dětské pacienty na dalších klinikách. FN HK je také jednou z pěti nemocnic v ČR, kde funguje program NOS! (Na Operační Sál!), při kterém klauni jednou týdně doprovázejí děti před plánovanou operací a čekají na ně po probuzení. V Královéhradeckém kraji Zdravotní klauni pravidelně docházejí kromě FN HK také do Dětského denního rehabilitačního stacionáře Hradec Králové a oblastních nemocnic v Trutnově, Jičíně a Náchodě.

Součástí středeční návštěvy Zdravotních klaunů bylo také předání šeku na 13 tisíc korun určených na podporu práce Zdravotních klaunů ve FN HK, který předali organizátoři letošní akce Restaurant Day v Hradci Králové. Ti letos na akci prodávali palačinky a výtěžek z prodeje věnovali na tento projekt.

Zdravotní klaun, o. p. s., je dobročinná organizace s národní a mezinárodní působností, která již od roku 2001 přináší humor a radost hospitalizovaným dětem i geriatrickým pacientům. Přispívá tím ke zlepšení jejich psychického i celkového zdravotního stavu. V současné době navštěvuje 86 profesionálních Zdravotních klaunů pravidelně 62 nemocnic, 7 domovů pro seniory a 2 hospice. Ročně uskuteční přes 3800 návštěv.

Tisková zpráva | Foto FN HK

Štítky zdravotní klauni, nemonice, zdraví, děti, pacient, Fakultní nemocnice Hradec Králové, nemocnice, návštěva, Česko, Hradec Králové, Oblastní nemocnice Trutnov a.s., Královéhradecký kraj, Jičín, Náchod

Zdravotní klauni nezapomínají na dětské pacienty ve fakultce ani během prázdnin  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.