Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V kraji vznikne skoro 150 kilometrů cyklotras. Hradečáci se svezou do Potštejna

Velký česko-polský projekt se týká i hradeckého kraje. Celkem by na obou stranách hranice mělo v příštích letech vzniknout na 1300 kilometrů nových cyklotras, Královéhradeckého kraje se pak týká 148 kilometrů.

„Celkově se jedná přibližně o 720 kilometrů nových cyklotras na české straně a 580 kilometrů na straně polské. Pro Královéhradecký kraj tento projekt znamená možnost vybudovat konkrétně až 147 kilometrů dalších cyklotras. Odhadované náklady na jejich realizaci jsou v přepočtu téměř půl miliardy korun,“ okomentoval výsledky projektu radní Pavel Hečko pro oblast regionálního rozvoje s tím, že vybudování nových cyklotras by pokryly z části krajské a státní dotace.

Projekt má pomoci rozvoji turistiky v česko-polském pohraničí. Nové trasy jsou zatím jen na papíře. Na území Královéhradeckého kraje se jedná o navržené trasy dle krajské strategie v oblasti cyklo, in-line a bike produktů. Za zmínku stojí potencionální úsek Labské stezky z Kuksu do Vrchlabí a cyklotrasa z Potštejna do Hradce Králové. Z propojovacích tras s návazností na Polsko se jedná především o Kladskou stezku vedoucí z Jaroměře přes Českou Skalici do Náchoda a dále část příhraniční cyklotrasy propojující obce Machov, Polici nad Metují, Teplice nad Metují a obec Libná.

„Tvorbu nových cyklotras musíme vnímat nejen z pohledu přínosu pro turistický ruch, pro přiblížení krás našich kulturních památek a přírodního bohatství, ale také jako zásadní přínos pro zaměstnanost v různých částech Královéhradeckého kraje, pro které je turistický ruch významným zdrojem obživy,“ vyzdvihl důležitost projektu hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cyklostrasy, hradec, kolo, cyklistická trasa, Královéhradecký kraj, projekt, Potštejn, Pavel Hečko, Jiří Štěpán, Polsko, Hradec Králové, Kuks, Vrchlabí

V kraji vznikne skoro 150 kilometrů cyklotras. Hradečáci se svezou do Potštejna  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.