Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Kamion předjíždí kamion. Řidiči nákladních aut omezují dopravu na dálnici D11

Dálniční policisté zveřejnili video, které na dálnici D11 zachycuje předjížděcí manévry kamionů, které předjíždí další kamiony. Tím ale podle policie omezují dopravu. Letos už evidují 26 takových přestupků.

„Dálniční policisté z Prav se neustále setkávají v rámci běžného výkonu služby s neukázněnými řidiči nákladních vozidel, kteří při předjížděcím manévru omezují a zpožďují provoz za sebou, a to i o několik desítek sekund či minut,“ uvedla policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

V uplynulých dnech se na dálnici D11 podařilo policistovi na motorce zachytit na policejní kameru hned dva téměř identické případy.


„Z obou videozáběrů je zřejmé, že řidiči kamiónů přesahující délku sedmi metrů předjížděli jiné vozidlo, přestože na jeho předjetí neměli dostatečnou rychlost. Svou výrazně nižší rychlostí v levém pruhu pak omezili ostatní vozidla. Policista jedoucí na motorce kamiony nejdříve vyvedl do bezpečnějšího prostoru nejbližšího exitu, kde je následně zastavil a přestupek s nimi projednal,“ dodala mluvčí.

Letos na D11 policisté již evidují 26 takových případů a ve 14 případech z nich byla zahraničním řidičům uložena kauce celkem za 132 tisíc korun. 

Závažné porušení pravidel

„Jedná se o velmi celkem závažné porušení pravidel silničního provozu, které může vést i k fatálním tragickým dopravním nehodám. Za výše uvedené přestupkové jednání hrozí řidičům ve správním řízení pokuta ve výši 5 až 10 tisíc korun, k tomu zákaz činnosti od 6 až 12 měsíců a přičteno 7 trestných bodů,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Dálniční policie

Štítky dálniční policie, d11, kamion, předjíždění, Dálnice D11, dálnice, Pravy, doprava

VIDEO: Kamion předjíždí kamion. Řidiči nákladních aut omezují dopravu na dálnici D11  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.