Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Začíná rozsáhlá výluka,vlaky na Liberec a Trutnov nahradí autobusy

Kvůli rekonstrukci vlakového nádraží v Jaroměři na Náchodsku začíná dnes rozsáhlá výluka. Týká se úseků železničních tratí z Hradce Králové do Liberce a z Hradce Králové do Trutnova a Náchoda. Místo vlaků budou jezdit autobusy. Výluka potrvá do 14. prosince. Stanici Jaroměř druhým rokem opravuje Správa železniční dopravní cesty.

Na trati z Hradce Králové do Liberce se výluka týká úseku z Hradce Králové přes Jaroměř do Dvora Králové a do Staré Paky na Jičínsku. Na trati z Hradce Králové směrem na Trutnov a Náchod se výluka týká úseku Hradec Králové - Jaroměř - Česká Skalice.

České dráhy předpokládají, že od 22. října budou moci vlaky do stanice Jaroměř vjíždět od Hradce Králové. Náhradní autobusová doprava by pak byla zajištěna jen v úsecích z Jaroměře do Dvora Králové nad Labem a z Jaroměře do České Skalice a Náchoda. Dráhy upozornily, že s výlukami kolem stanice Jaroměř se mírně změní i časy vlaků na tratích Trutnov - Teplice nad Metují a Trutnov - Svoboda nad Úpou.

Závory v Černožicích

Součástí přestavby železniční stanice v Jaroměři, zahájené loni v únoru, je také instalace závor na železničním přejezdu v nedalekých Černožicích, kde v polovině července při střetu s vlakem zahynuli v osobním vozidle čtyři lidé. Závory by měl dostat do října. Dosud je na něm světelné a zvukové výstražné zabezpečovací zařízení. Závory bude mít i druhý železniční přejezd v Černožicích poblíž hřbitova, kde je zatím také světelná a zvuková signalizace.

Rozsáhlá rekonstrukce železniční stanice Jaroměř přijde Správu železniční dopravní cesty na více než 900 milionů korun. Stavbaři vybudují podchod a výtah na nástupiště. Osadí nové zabezpečovací zařízení, do kterého bude napojeno i závorové zabezpečení přejezdů ve čtyři kilometry vzdálených Černožicích. Následně se počítá i s opravou nádražní budovy.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky železnice, výluka, Královéhradecký kraj, vlak, Jaroměř, Hradec Králové, Trutnov, Liberec, železniční stanice, rekonstrukce, Náchod, Správa železniční dopravní cesty, okres Náchod, Černožice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná rozsáhlá výluka,vlaky na Liberec a Trutnov nahradí autobusy  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.