Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Kozel blokoval dopravu na dálnici. Nakonec zaútočil na policejní auto

Policisté na dálnici D11 poblíž exitu 84 ve směru na Prahu naháněli černého kozla. Ten způsoboval nebezpečné situace, řidiči kvůli němu brzdili a zastavovali. Rozparáděný kozel navíc nakonec zaútočil na policejní auto, které poškodil.

„Na místo vyrazilo hned několik policejních hlídek a pracovníci Správy silnic a údržby dálnic s cílem zajistit bezpečnost provozu a zvíře co nejdříve odchytit,“ uvedla policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.


Po příjezdu královéhradecké policejní hlídky, která zatarasila na krajnici běžícímu zvířeti cestu, se kozel rozběhnul proti služebnímu vozidlu, do jehož pravých předních dveří udeřil svými rohy. „Dezorientované zvíře poté ještě kličkovalo mezi kamiony v obou pruzích do té doby, než ho další policejní vozidlo vytlačilo z dálnice průchodem mezi svodidly. Tato nebezpečně vypadající situace dopadla dobře a nikdo naštěstí nebyl zraněn,“ dodala mluvčí.

Policisté však opět v souvislosti s tímto případem varují řidiče, aby byli maximálně opatrní a bohužel i na dálnici počítali s tím, že zde mohou navzdory umístěným svodidlům či pletivu potkat zvěř. „I tento kozel se jako mnohá další zvířata do prostoru dálnice dostal s největší pravděpodobností v místě exitu, kde nejsou svodidla ani pletivo,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky dálnice, kozel, policie, Praha, Dálnice D11

VIDEO: Kozel blokoval dopravu na dálnici. Nakonec zaútočil na policejní auto  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.