Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Votroci zahájili ligu remízou. Ze Sokolova vezou bod

Na úvod druhé fotbalové ligy se hradečtí fotbalisté představili v Sokolově. V utkání branka nepadla, a tak si oba soupeři body rozdělili.

Votroci vstoupili do utkání velkou gólovou šancí. Již ve 2. minutě se Adam Vlkanova prosmýkl do vápna, překonal domácího gólmana a míč letící do brány musel v poslední možné chvíli vykopnout jeden ze sokolovských obránců. Další zajímavá možnost přišla opět z kopaček aktivního Vlkanovy, který individuálně prošel přes několik hráčů a dokázal i zakončit. Avšak čtyřiadvacetiletý odchovanec Hradce Králové nakonec zvolil slabší střelu, které chyběla potřebná razance. 

Za zmínku stojí i pohledná akce, kterou rozjel svým přesným centrem z levé strany Otto Urma. V závěru akce hlavičkoval Erik Prekop vysoko nad. Hra byla dle očekávání plná soubojů a také bylo znát, že oba celky se na počátku nového ročníku ještě hledají. Sokolovský Baník hrozil až ve druhém dějství první půle. Nejprve se po rychlé akci dostal k balonu Kopřiva, jeho pokus mířil kousek nad hostující břevno. 

Ještě větší nebezpečí znamenal rohový kop Dvořáka ve 46. minutě, jenž nečekaně tečoval Ševčík. Po následném závaru pálil z blízkosti zkušený zadák Hošek, naštěstí kulatý nesmysl zamířil nad branku Patrika Vízka.

V úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky vyzkoušel hradecký Kvída dalekonosnou dělovkou pozornost sokolovského brankáře, který měl překvapivě plné ruce práce. 

Pak zkusil své štěstí z přímého kopu Jiří Kateřiňák, ale míč šel zhruba metr vedle levé tyče. Pěknou ranou z třiceti metrů se prezentoval v 62. minutě i sokolovský Glaser, Vízek pohotovým skokem kontroloval.

O devět minut později si střeleckou možnost z hranice vápna vypracoval i Robert Jukl, gólman Dvořák pokus mířící po zemi bez větších problémů lapil. Poté už tempo sobotního duelu opadlo, obě mužstva se soustředila především na zajištěnou obranu. A také se přitvrdilo, což sudí Rejžek korigoval udělováním žlutých karet. V závěru střetnutí byli fotbalisté Hradce Králové aktivnější, dostali například možnost zahrávat trestný kop z rohu pokutového území. Ovšem v této části už chyběla větší přesnost. I proto se oba celky rozchází zaslouženou remízou.

Zdenko Frťala (FC Hradec Králové) „Úvod utkání nám vyšel, byli jsme aktivnější, vypracovali jsme si dvě gólové příležitosti, které jsme bohužel nevyužili. Ve druhém poločase už to bylo bojovné. Mrzí nás to, i když je to plusový bod z venkovního utkání, ale chtěli jsme získat tři."

Baník Sokolov - Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Pavel Rejžek – Petr Kotalík, Jiří Pečenka. ŽK: 51. Hošek, 81. Fišer, 85. Machek – 64. Vlkanova. Počet diváků: 910.

FK Baník Sokolov: Jakub Dvořák I. – Mejdr, Hošek, O. Ševčík, Jakub Dvořák II. – Machek, Kopřiva (68. Vávra) – Štípek, Glaser, Wermke (77. Fišer) – Šmehyl (83. A. Čihák). 

FC Hradec Králové: Vízek – M. Černý, Kvída, Zbrožek, Urma – Kateřiňák (79. Ch. Frýdek), Jukl – Doležal, Djurdjević (85. D. Procházka), Vlkanova (67. Šípek) – Prekop.

Autoři | Foto FCHK

Štítky Votroci, hradec, fotbal, HC Baník Sokolov, Jakub Dvořák, Mountfield Hradec Králové, Adam Vlkanova, Patrik Vízek, Erik Prekop, FC Hradec Králové, Jiří Kateřiňák, Otto Urma, FC Baník Ostrava

Votroci zahájili ligu remízou. Ze Sokolova vezou bod  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.