Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na tábor jede osmnáct tisíc dětí. Hygienici už zkontrolovali padesátku akcí

V polovině července evidují hygienici v hradeckém kraji přes dvě stě táborů a další padesátku menších akcí, kterých se dohromady účastní na osmnáct tisíc dětí. Pracovníci hygieny už provedli padesát kontrol, žádné závažné nedostatky ale nenašli.

K 15. červenci provedli pracovníci oboru hygieny dětí a mladistvých celkem 50 kontrol, z toho 45 kontrol proběhlo na zotavovacích akcích, dvě kontroly na jiných podobných akcích a tři kontroly byly zaměřeny na samostatná stravovací zařízení využívaná pro stravování účastníků tábora.

„Na zkontrolovaných letních dětských táborech bylo v jednom případě zjištěno nesplnění ohlašovací povinnosti. Při jedné kontrole samostatného stravovacího zařízení byly zjištěny nedostatky ve skladování, křížení činností, aj., které budou dále řešeny s provozovatelem stravování pro účastníky tábora. Obě přestupková řízení nejsou aktuálně ještě uzavřena,“ uvedla mluvčí hygieniků Veronika Krejčí.

Hlášen byl jeden zvýšený výskyt zažívacích potíží u účastníků tábora, příznaky během krátké doby odeznívaly.

Autoři | Foto Junák

Štítky tábory, kontroly, hygiena, Královéhradecký kraj

Na tábor jede osmnáct tisíc dětí. Hygienici už zkontrolovali padesátku akcí  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.