Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Revize projektu ZUŠ Střezina bude stát 2,1 milionu. Rekonstrukce začne na jaře

Revize projektové dokumentace na přestavbu části Základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové bude radnici stát 2,1 milionu korun bez DPH. Revizi pro město zpracuje pražská firma Energy Benefit Centre, která uspěla v soutěži mezi třemi zájemci. Revize by měla být hotová začátkem příštího roku. Pak by město chtělo vypsat tendr na stavební firmu a rekonstrukce by mohla začít na jaře 2020.

Umělecká škola Střezina, kterou navštěvuje přes 2000 žáků, na svou moderní budovu čeká čtvrt století. Dosavadní mnohaleté snahy města pořídit žákům a učitelům kvalitní zázemí zatím naplnění nedošly. Škola několik měsíců funguje v provizoriu, což nedávno vyvolalo kritiku rodičů žáků a také pedagogů.

Revize tří objektů

Revize projektové dokumentace se bude týkat přestavby tří ze sedmi objektů školy a při jejichž přestavbě bude využito již vydané stavební povolení. Jde o pavilony pro výtvarný a taneční obor a o spojovací chodbu. „Změnová dokumentace je nevyhnutelná a zcela zásadní, jelikož v některých částech původního projektu byly chyby. Doufám, že změny nebudou natolik zásadní, aby nám zasahovaly do platného stavebního povolení," uvedl primátor Alexandr Hrabálek (za ODS).

Pro přestavbu zbylých čtyř objektů školy radnice projekt předělá od samého počátku, přičemž bude muset znovu požádat o územní rozhodnutí a stavební povolení. Celá přestavba by se měla dít za provozu školy.

Komplikace

Přestavba ZUŠ Střezina začala loni v lednu. Náklady měly činit asi 200 milionů korun. Práce ale nabraly zpoždění a radnice se rozhodla smlouvu se stavební firmou Prima ukončit. Firma na konci loňského června od kontraktu odstoupila, zdůvodnila to špatnou projektovou dokumentací předloženou městem. Letos v březnu firma městu předala staveniště zpět.

Firma Matex HK nyní pro město v areálu Střeziny dělá zabezpečení rozestavěné spojovací chodby, oplocení staveniště a odvezení suti. Město jí za to zaplatí 771 tisíc korun bez DPH. Následně by se stavbaři měli pustit do stavby nového parkoviště s 15 místy pro rodiče školáků, které by mohlo být hotové na přelomu letošního a příštího roku.

Autoři | Foto ZUŠ Střezina

Štítky zuš, střezina, hradec, škola, rekonstrukce, projekt, radnice, Energy Benefit Centre a.s., Základní umělecká škola Střezina, Hradec Králové, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Revize projektu ZUŠ Střezina bude stát 2,1 milionu. Rekonstrukce začne na jaře  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.