Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Synovi hrozila pětka, otec se vypravil do školy a zbil učitele. Teď to popírá

Hradečtí policisté obvinili dvojici mužů, která se vydala do jedné střední školy v Novém Bydžově domluvit učiteli. Chtěl dát pětku synovi jednoho z nich, což se mu vůbec nelíbilo. Vzduchem nakonec létaly pěsti. Otec studenta ale napadení popírá.

Na začátku června muži ve věku 42 a 61 let přišli do jedné střední školy na Hradecku za učitelem syna mladšího z nich. „Důvodem návštěvy učitele byla nespokojenost s hrozící pětkou na vysvědčení a následným propadnutím. Oba muži napadli učitele nejdříve slovně a pak otec studenta i fyzicky, kdy ho několikrát udeřil. Z kabinetu pak s pohrůžkou těžké újmy, pokud nebude mít syn čtyřku, společně odešli,“ popsala mluvčí policie Iva Kormošová.  

Napadený učitel nemusel vyhledat lékařské ošetření. Oba obvinění muži, kteří trestnou činnost popírají, jsou stíhaní na svobodě. „Vyšetřovatel z oddělení obecné kriminality územního odboru Hradec Králové obvinil oba muže z trestného činu vydírání, za což jim oběma hrozí trest odnětí svobody od 6 měsíců do 4 let nebo peněžitý trest,“ dodala mluvčí.

Napadení učitelů

V minulosti na Královéhradecku policie řešila několik případů napadení učitelů. Zřejmě nejvíc pozornosti si vysloužil v roce 2003 útok studenta politologie Univerzity Hradec Králové na pedagoga Jana Laška, kterého zbil v jeho pracovně baseballovou pálkou. V prosinci 2006 napadli příbuzní jednoho z žáků učitele na chodbě základní školy v Hradci Králové. Pedagog při útoku utrpěl četná zranění v obličeji. (ČTK)

Autoři

Štítky policie, napadení, vydírání, učitel, škola, Nový Bydžov, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Univerzita Hradec Králové

Synovi hrozila pětka, otec se vypravil do školy a zbil učitele. Teď to popírá  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.