Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hned tři hradecké školy se mohou chlubit označením Fairtradová škola

Nově se ke dvěma hradeckým školám s označením Fairtradová škola se nyní přidalo i Gymnázium Boženy Němcové. Pochlubit se může oficiálním Certifikátem, který potvrzuje přístup školy.

Certifikát Fairtradová škola může získat vzdělávací instituce, která oficiálně podporuje fairtrade, do výuky zařazuje globální rozvojová témata, sama využívá fraitradové produkty a pořádá osvětové akce pro veřejnost.

Gymnázium Boženy Němcové není jedinou takovou školou na Hradecku. „Titulem Faitradová škola se pyšní i Vyšší odborná škola zdravotnická a střední odborná škola zdravotnická a také Základní a mateřská škola Kukleny,“ uvedla náměstkyně hejtmana Martina Berdychová. Podle ní je titul Fairtradová škola zejména oceněním úsilí žáků i pedagogů těchto škol.

Jedním z fairtradových projektů, který se na Gymnáziu uskutečnil, byla například výstava Na stromech, infostánek na filmovém festivalu Jeden svět i obří piknik Férová snídaně.

Autoři | Foto Královehradecký kraj

Štítky fairtrade, škola, školství, Hradecko, Božena Němcová, Martina Berdychová, Jeden svět, Královéhradecký kraj, Kukleny, Fairtradové školy

Hned tři hradecké školy se mohou chlubit označením Fairtradová škola  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.