Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Silná bouřka lámala stromy a větve. Hasiči vyjížděli k osmi desítkám událostí

Bouře se silným deštěm a větrem v sobotu večer a v noci na dnešek v Královéhradeckém kraji lámaly stromy a zaplavovaly sklepy domů. Nejvíce postiženo bylo Náchodsko, Královéhradecko a Trutnovsko. Při bouřích nebyl nikdo zraněn. Hasiči do dnešního rána kvůli bouřce vyjížděli k 79 událostem.

Téměř padesátkrát vyjeli hasiči ke stromům spadlým na silnice. „Ve 13 případech odstraňovaly jednotky nebezpečné stavy po pádu drátů elektrického vedení nebo při uvolnění částí střech. V deseti případech hasiči pomáhali s čerpáním vody ze sklepů, garáží a domů," uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová. Hasiči také čistili propustky a odstraňovali naplaveniny z cest.

Stromy hasiči odstraňovali na Náchodsku například v okolí Jaroměře, Náchoda, České Skalice, Police nad Metují, Brzic a Martínkovic. K čerpání vody z domů vyjížděly jednotky do Nového Města nad Metují, Bukovice, Stárkova, Police nad Metují, Suchého Dolu, Velkých Petrovic a Žďáru nad Metují. V České Metuji, části Vlásenka, odstraňovali dobrovolní hasiči naplaveniny z komunikace.




Na Hradecku blokovaly popadané stromy silnice například u Smiřic, Nového Bydžova, Nechanic, Stěžer, v Hradci Králové, Kosičkách nebo v Lejšovce. V Předměřicích nad Labem ve Školské ulici spadla větev na střechu domu. V Kratonohách hasiči čerpali vodu ze sklepa domu. Přívalové srážky také překvapily šest lidí, kteří kempovali na ostrově Opatovického písníku. Hasiči pro ně dojeli člunem a dostali je zpět na břeh.

Na Trutnovsku stromy zatarasily cesty v okolí Rtyně v Podkrkonoší, Trutnova, Jívky, Dvora Králové nad Labem, Úpice či Hajnice. Ve Rtyni v Podkrkonoší hasiči zajišťovali uvolněnou střechu domu v ulici Na Ohradech a na bytovém domě v ulici Cesta osvobození.

Autoři | Foto HZS KHK

Štítky počasí, hasiči, bouřka, strom, Královéhradecký kraj, dům, okres Trutnov, okres Náchod, Police nad Metují, Rtyně v Podkrkonoší, Jaroměř, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Silná bouřka lámala stromy a větve. Hasiči vyjížděli k osmi desítkám událostí  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.