Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nedaleko Černilova havarovaly dva osobáky, jednu řidičku museli hasiči z auta vyprostit

, aktualizováno 9. května 2019, 11:02

Ve středu podvečer havarovaly na silnici č. 308 u odbočky na obec Výrava dva osobáky. Jeden z nich zůstal po nehodě převrácený na boku, druhý částečně mimo silnici. Jedna řidička zůstala po nehodě ve voze zaklíněna a hasiči ji museli vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby.

„K nehodě pravděpodobně došlo tak, že třiačtyřicetiletá řidička vozidla značky Škoda Superb, která jela od Libřic na Černilov, se nedržela při pravém okraji vozovky, přejela do protisměru, kde se levou zadní částí střetla s levou přední částí protijedoucího vozidla značky Citroen Saxo,“ sdělila mluvčí policie Iva Kormošová.

Citroen řídila osmadvacetiletá žena, záchranáři ji s těžkým zraněním letecky transportovali do hradecké fakultní nemocnice.

„Na místě byly celkem dvě zraněné osoby, které byly transportovány do zdravotnického zařízení. Po došetření nehody naložili hasiči havarované vozy na odtah a postarali se o úklid vozovky,“ popsala mluvčí HZS Královéhradeckého kraje Martina Götzová.

U těžce zranené řidičky byl nařízen odběr krve, druhá řidička byla do nemocnice převezena s lehkým zraněním a u ní byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky LZS, HZS, nehoda, Policie ČR, Černilov, havárie, Výrava, Citroën, Škoda Superb, Citroën Saxo, silnice, Královéhradecký kraj

Nedaleko Černilova havarovaly dva osobáky, jednu řidičku museli hasiči z auta vyprostit  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.