Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Velikonoce očima hradeckých policistů: alkohol, drogy a děti v ohrožení

Velikonoční svátky byly na východě Čech především ve znamení alkoholu. Alespoň co se týče problémů, které řešili hradečtí policisté. V některých případech šlo i o další návykové látky. Hlídka byla například upozorněna na auto, které řídil muž pod vlivem drog. Vzadu přitom vezl malé dítě.

Strážníkům přišlo mimo jiné o velikonočním víkendu hlášení, že jsou na benzinové pumpě dva muži, kteří se chovají velmi divně. Motali se a potáceli, nedokázali koordinovat své pohyby. V autě měli přitom malého chlapce. „Na dotaz hlídky jeden z mužů odpověděl, že hlídá dítě své partnerce. Ta spí doma po noční směně. Popřeli, že by byli pod vlivem alkoholu, ale na dotaz ohledně požití drog odmítali odpovědět. Uvedli, že mají nějaké starosti a jsou pouze unavení,“ popsala mluvčí městské policie Eva Kněžourová. Jenže test na drogy byl pozitivní a nejen to – ukázalo se, že muž má zákaz řízení. Proto si pro syna v autě přijela matka – jenže i u té byl test na přítomnost návykových látek pozitivní. Nakonec si chlapce musela odvézt babička.

Strážníci o víkendu pomohli také dvěma malým holčičkám, které si hrály na silnici, kde je vyděsila houkající projíždějící auta. Policisté je v pořádku odvedli domů.

Většina dalších případů měla spojitost s alkoholem. „Některým alkoholem posilněným lidem stačilo domluvit, jiní skončili na záchytce, nebo dokonce v nemocnici. Alkoholem se posilňovali muži, ženy, senioři i děti. Jeden z opilců například běhal podél stezky oblečen pouze do trička a slipů. Prý měl radost z hezkého jarního počasí,“ popsala mluvčí s tím, že rekordmankou tohoto víkendu se stala žena, které dechová zkouška prokázala čtyři a půl promile alkoholu.

„ Alkohol vyzkoušeli i dva školáci. Dívce se ale po požití alkoholu udělalo špatně a v centru města začala zvracet. Tím na sebe děti upoutaly pozornost okolo procházejících lidí, kteří informovali městskou policii. Dechovou zkouškou strážníci zjistili u dívky 0,84 a chlapce 0,64 promile alkoholu,“ uvedla dál Eva Kněžourová. Pro školáky si nakonec přijeli rodiče, nicméně případ bude dál řešit oddělení sociálně-právní ochrany dětí. 
 

Foto Pixabay.com

Štítky děti, alkohol, drogy, Velikonoce, policie, Hradec Králové, Česko

Velikonoce očima hradeckých policistů: alkohol, drogy a děti v ohrožení  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.