Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Strážníci letos našli už 211 nebezpečných jehel. Kontrolují hlavně dětská hřiště

Městská policie Hradec Králové se včera připojila k celorepublikové akci „Jehla 2019“, která měla za cíl vyčistit město od nebezpečných injekčních stříkaček po narkomanech. Strážníci kontrolovali hlavně dětská hřiště a pískoviště. Během akce posbírali osm jehel. Hradecká policie ale sbírá jehly pravidelně. Od ledna jich našla už 211.

Městská policie nebezpečné jehly hledá cíleně i mimo podobné akce jako byla ta včerejší. „V denních i nočních směnách se zaměřují na kontrolu míst, kde byl v minulosti zjištěn injekční materiál, či reagují na oznámení občanů o jeho nálezu. Za loňský rok se podařilo odklidit 1017 kusů nebezpečného materiálu,“ řekla mluvčí hradeckých policistů Eva Kněžourová.

Hradecká policie dlouhodobě spolupracuje s organizací Laxus, která nabízí programy pro drogově závislé. Zároveň také nebezpečné jehly, které strážníci najdou, odborně likviduje. Vy se o to ale rozhodně nepokoušejte. Pokud najdete injekční stříkačku, obraťte se okamžitě na linku 156. „Nezahazujte ji do odpadkového koše a v žádném případě se jí nedotýkejte. A zabraňte i ostatním v jakékoli manipulaci s tímto infekčním materiálem,“ apeluje mluvčí.

Akci Jehla vyhlásila pražská městská policie, šlo už o pátý ročník. K Pražanům se připojilo dalších třicet pět městských a obecních policií, které dohromady našly 850 použitých jehel a stříkaček.

Foto Městská policie Hradec Králové

Štítky Hradec Králové, narkomani, jehly, Městská policie Hradec Králové, policie, obecní policie, dětské hřiště, materiál, injekční stříkačka

Strážníci letos našli už 211 nebezpečných jehel. Kontrolují hlavně dětská hřiště  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.