Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Neznámý předmět prorazil střechu pergoly a udělal díru ve fasádě. Mohlo se jednat o meteorit

, aktualizováno 12. září 2018, 13:41

V úterý 21. srpna přijali policisté na lince 158 oznámení o pravděpodobné střelbě, ke které mělo dojít v Čistěvsi. Manželé uvedli, že když seděli pod pergolou u svého rodinného domu, ozvala se rána a poté se zvířil prach u zdi. Díra byla i ve střeše pergoly, proto pojali podezření, že by se mohlo jednat o výstřel.

„Přivolaná hlídka místo ohledala a vyloučila, že by se jednalo o střelu, protože výstřel by musel být ve směru od nebe kolmo do střechy a žádný náboj se nenašel,“ sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Neznámý předmět prolétl lepenkovým šindelem a dva centimetry silným prknem, následně udělal díru do omítky. Po několika dnech se na místě podařilo najít černý, sírou zapáchající magnetický kamínek o velikosti přibližně 1x0,5 cm, který nejdříve manželé zahodili, protože nepředpokládali, že by nějak mohl souviset s předešlým incidentem. 

„S velkou pravděpodobností se jedná o meteorit, který majitelé domu dají odborníkům na prozkoumání. Policisté se již případem nebudou dále zabývat, protože se nezjistilo žádné protiprávní jednání,“ uzavřela Kormošová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, vyšetřování, střelba, meteorit, pergola, střecha, Čistěves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý předmět prorazil střechu pergoly a udělal díru ve fasádě. Mohlo se jednat o meteorit  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.