Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté zavítali do barů a restaurací. Kontrolovali, jestli není mladistvým naléván alkohol

V pátečních večerních hodinách byla v okolí Chlumce nad Cidlinou a Nového Bydžova uskutečněna celorepubliková policejní akce HAD 2018. Ta je zaměřená na ochranu nezletilých a mladistvých osob před hazardem, alkoholismem a drogami. Kontrola byla provedena ve čtyřech provozovnách.

Kromě policistů se akce zúčastnili také pracovníci České obchodní inspekce, Celního úřadu Královéhradeckého kraje a hradecké hygienické stanice. 

Akce HAD 2018 (hazard - alkohol – děti), která je zaměřená na dodržování zákazu prodeje a podávání alkoholu, cigaret a drog, ale také zákazu hazardního hraní dětí do 18 let, proběhne po celém kraji. Kontroly se konají od konce srpna do prosince. 

„Společně provedli kontrolu ve čtyřech provozovnách, ve kterých nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání, pouze ze strany hygieny bude s dvěma provozovnami zahájeno správní řízení,“ řekla policejní mluvčí Iva Kormošová.

K této preventivní kontrolní akci přistoupila policie a vláda na základě výzkumů, které poukazují na vysokou toleranci české společnosti k hazardnímu hraní a nadměrné konzumaci alkoholických nápojů dětmi. 

Loni zkontrolovali policisté v celé republice od července do září 9075 osob a 2444 podniků různého charakteru, přičemž zjištěno bylo 822 přestupků, z nichž 165 bylo ve spojení s alkoholem.  

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky alkohol, Chlumec nad Cidlinou, Nový Bydžov, Krajská hygienická stanice, Česká obchodní inspekce, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zavítali do barů a restaurací. Kontrolovali, jestli není mladistvým naléván alkohol  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.