Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecké nebe ovládne letecká technika. O víkendu se koná CIAF 2018

Ciaf 2018 se blíží. Letiště v Hradci Králové bude 1. - 2. září opět patřit fanouškům letecké techniky. Její milovníci se mohou těšit na letové i statické ukázky letounů z celé Evropy. Czech International Air Fest se letos koná již po pětadvacáté.

Přesný letecký program ještě nebyl zveřejněn. Již dříve ale pořadatelé informovali o některých vystupujících.

Pilot Stephen Stead předvede legendární Spitfire Mk.XVIE. U příležitosti 25. ročníku CIAF a 100. výročí samostatného Československa bude součástí letového programu právě tento legendární letoun, který byl navržen, aby ochranil Británii před leteckými útoky Luftwaffe. První let se uskutečnil 5. března 1936. Supermarine Spitfire se vyráběl v desítkách verzi s různou výzbrojí.

Svoji účast na 25. ročníku letecké přehlídky CIAF potvrdila např. Ukrajina. Prezentovat se bude dvěma Su-27, z nichž jeden se divákům představí v letové ukázce a druhý si budou moci prohlédnout na zemi. Jako doprovodný stroj bude na CIAF vyslán Il-76.

Z Polska přiletí letoun YAK-3U a akrobat Tim Tibo předvede letoun XA42 - dvoumístné letadlo určené pro předvádění letecké akrobacie vyráběné v Německu. Ze Slovinska přiletí Primož Bric se strojem Slike Ultimate 20-300S.

Statické ukázky nabídnou např. pohled na dvojici stíhaček Eurofighter Typhoon z Velké Británie, dvě letadla Tucano T1 nebo Britten-Norman BN-2 Islander.

Autoři | Foto airshow.cz

Štítky Ciaf, přehlídka, 2018, letadla, Hradec Králové, technika, Czech International Air Fest, Evropa, Velká Británie, Luftwaffe, Supermarine Spitfire, Československo, Ukrajina, Suchoj Su-27, Polsko, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecké nebe ovládne letecká technika. O víkendu se koná CIAF 2018  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.