Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na nové automobily a zbrojnice dá kraj dobrovolným hasičům 16,5 milionu korun

Královéhradecký kraj přispěje na pořízení nové techniky pro dobrovolné hasiče. Téměř 16,5 milionu korun si má mezi sebou rozdělit 24 jednotek požární ochrany. Hodnota všech projektů je více než 60 milionů korun. Udělení dotace musí ještě schválit krajské zastupitelstvo na svém zářijovém zasedání.

„Cílem tohoto programu je zvýšení akceschopnosti jednotek požární ochrany, které zřizují jednotlivé obce a města v našem kraji. Ve většině případů budou s pomocí dotace pořízeny nové automobily, někde se rozhodli postavit novou hasičskou zbrojnici,“ řekl radní Pavel Hečko odpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů a dotací.

„Dobrovolní hasiči organizují ve svých obcích a městech různé společenské aktivity, starají se kulturní život i o bezpečnost obyvatelstva. Jejich dobrovolnická činnost je nezastupitelná. Svůj volný čas věnují také dětem a mládeži, učí je týmové spolupráci a jejich výchovná činnost působí i jako prevence negativních jevů,“ vyzdvihl hejtman Jiří Štěpán, který je odpovědný za fungování Integrovaného záchranného systému.

Do dotačního programu bylo celkem podáno 24 žádostí. Kritéria splnily všechny a byly proto Radou doporučeny Zastupitelstvu Královéhradeckého kraje ke schválení. Žadateli jsou Bílé Poličany, Hlušice, Zdobín, Libňatov, Rudník, Lánov, Ohnišov, Hejtmánkovice, Lhoty u Potštejna, Slatiny, Roudnice, Černý Důl, Dolní Brusnice, Borohrádek, Chvalkovice, Bernartice, Železnice, Skuhrov nad Bělou, Vlčkovice v Podkrkonoší, Kostelec nad Orlicí, Slatina nad Zdobnicí, Lázně Bělohrad, Lično a Horní Olešnice.

Tisková zpráva | Foto Dominik Svoboda

Štítky hasiči, cisterny, Hradec Králové, inovace, dobrovolní hasiči, Královéhradecký kraj, dotace, Pavel Hečko, Jiří Štěpán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na nové automobily a zbrojnice dá kraj dobrovolným hasičům 16,5 milionu korun  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.