Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stěžery oslaví titul Vesnice roku

Vesnicí roku 2018 Královéhradeckého kraje se v červnu staly Stěžery. Ve vítězné obci se proto v sobotu 18. srpna uskuteční slavnostní předání všech letošních ocenění. Oslavy zahájí již v pátek koncert Smíšeného sboru Jitro, na který naváže promítání muzikálu Mamma Mia. Hlavní část programu se ovšem uskuteční v sobotu na hřišti TJ Sokol Stěžery.

Modrou stuhu za společenský život převezmou zástupci Žďáru nad Metují, Bílou stuhu za činnost mládeže si odveze Nový Hrádek, Zelenou stuhou za péči o zeleň a životní prostředí Malé Svatoňovice a Oranžová stuha za spolupráci se zemědělským subjektem poputuje do Zlaté Olešnice. Celkové druhé místo v krajském kole obsadilo Strážné, na třetí příčce se umístila Malá Úpa. Uděleno bylo také několik cen hejtmana.

Soutěž Vesnice roku je každoročně vyhlašována od roku 1995 a je organizována ve dvou kolech. Do celostátního postupuje za každý kraj vždy jen jedna obec, které byla udělena Zlatá stuha v kole krajském.

Přihlášky do letošního ročníku bylo možné podávat do konce dubna. Hlásit se mohly obce vesnického charakteru včetně městysů či měst do 7500 obyvatel. Hodnotící komise navštěvovala soutěžní obce na začátku června. Obce hodnotila v oblasti společenského života, aktivity občanů, podnikání, péče o stavební fond a obraz vesnice, občanské vybavenosti, úspory energií, péče o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň, péči o krajinu, připravovaných záměrů a také informačních technologií a koncepčních dokumentů.

Vyhlášení celostátního kola bude 15. září v Luhačovicích.

Tisková zpráva | Foto Královéhradecký kraj

Štítky vesnice, ocenění, Stěžery, oslava, Vesnice roku, stuha, Česká obec sokolská, Smíšený sbor Jitro, Královéhradecký kraj, Mamma Mia, Malé Svatoňovice, Nový Hrádek, Žďár nad Metují

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stěžery oslaví titul Vesnice roku  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.