Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

IKEA v blízkosti by Hradečáky lákala, zatím však zůstává pouze u plánů

Světoznámý švédský obchodní řetězec, dnes už nejen s bytovým zbožím, IKEA, má v Česku už dlouhé roky své čtyřnásobné zastoupení v Ostravě, Brně a dvěma obchody v Praze. Stejně tak se dlouhé roky spekuluje také o tom, že by pátý obchod, velice oblíbený nejen u našich obyvatel, mohl vyrůst někde poblíž Hradce Králové. První informace o teoretické výstavbě se do médií přitom dostaly už před několika lety.

"IKEA míří do Hradce Králové," psal do titulku třeba server blesk.cz na jaře, ovšem roku 2009! Tedy před deseti lety. V té době tisíce lidí, kteří si tento obchodní řetězec s hodně širokým sortimentem oblíbily, potichu, nebo tehdy ještě na rozjíždějících se sociálních sítích, jásaly. Najednou by se totiž sobotní a nedělné rodinné výlety po dálnici D11 směrem na Černý Most zkrátily minimálně o dobré dvě hodiny ztrávené na cestách. Bohužel ale, z těchto prvotních plánů tehdy sešlo a firma na východě Čech svoji pátou pobočku v Česku stavět nezačala. 

I tak se ale už od zmíněného roku 2009 začalo mezi lidmi spekulovat, kde že by areál mohl vyrůst. Nasnadě se nabízely právě lokality v blízkosti sjezdu z dálnice D11, tedy v místě, kam to mají stejně daleko obyvatelé Hradce Králové, ale také Pardubic. Server idnes.cz ale později přišel s informací, že z plánů vystavět obchodní dům v blízkosti Libišan sešlo z takového důvodu, že Ředitelství silnic a dálnic odmítlo povolit připojení k dálnici D11. 

Hradec zůstává v plánech stále otevřený 

Roky plynuly dál, za dnem a měsícem se v tiskovinách psalo už 2014, tedy rok, který měl být právě premiérovým k otevření IKEA v dosahu obyvatel Hradce, jak se lidově říká, co by kamenem dohodil, v tomto případě možná i v takovém, co by autobusem městské hromadné dopravy dojel. Od tohoto roku se však už jen zřídka v médiích objevují informace o tom, že reálná možnost otevření IKEA v blízkosti Hradce Králové stále žije, momentálně ale určitě není zcela aktuálním tématem. 

Za naši redakci ovšem dáváme palec nahoru za minimálně zájem začít expandovat s tímto světoznámým řetězcem i směrem do východočeské metropole a věříme, že všechny plány a návrhy na teoretickou výstavbu nového obchodního domu, budou jednou i zcela aktuálními! 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky IKEA, IKEA v Hradci, masové kuličky, nový obchod IKEA, Hradec Králové, Česko, Praha, Brno, Ostrava, dálnice, Dálnice D11, Ředitelství silnic a dálnic, Černý Most

IKEA v blízkosti by Hradečáky lákala, zatím však zůstává pouze u plánů  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.