Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Koupaliště v Kralovehradeckém kraji jsou v pořádku. Potvrdily to rozbory vody

V Královéhradeckém kraji je voda ve většině sledovaných přírodních a umělých koupališť v pořádku. Na přírodním koupališti Dachova u Hořic na Jičínsku má voda mírně zhoršenou kvalitu kvůli vyššímu výskytu chlorofylu. v V Oborském rybníku v Jinolicích na Jičínsku musejí lidé stále počítat se sníženou průhledností vody. Vyplývá to z dat zveřejněných dnes na webu Krajské hygienické stanice v Hradci Králové.

Podle posledních rozborů je voda vhodná ke koupání na nádrži Rozkoš v lokalitě Velká Jesenice. Bez závad je i voda v nádržích ke koupání v Sobotce, v Třebnouševsi a v Mladějově - Zeleném údolí na Jičínsku a na Tyršově koupališti ve Dvoře Králové nad Labem. Bez problémů je i voda na všech umělých koupalištích.

V Královéhradeckém kraji letos hygienici kontrolují 35 koupališť, z toho 20 umělých a zbytek jsou přírodní. Na ostatních místech se kvalita vody neprověřuje a koupání je tam na vlastní nebezpečí.

Hygienici upozorňují na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádržích a koupacích oblastech nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí.

 

Autoři

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, okres Jičín, Krajská hygienická stanice, koupání, Hradec Králové, nádrž, Hořice, Jinolice, Velká Jesenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště v Kralovehradeckém kraji jsou v pořádku. Potvrdily to rozbory vody  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.