Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Silný vítr zastavil lanovku na Sněžku

Silný vítr dnes zastavil horní úsek kabinové lanovky z Pece pod Sněžkou na Sněžku. Spodní úsek lanovky z Pece na Růžovou horu zůstal v provozu. Z Růžové hory se turisté mohou na Sněžku vydat pěšky trasa měří 2,5 kilometru. Lanovka na Sněžku může jezdit do rychlosti větru 60 kilometrů v hodině, uvedli vlekaři na webu lanovky. V provozu je lanovka denně od 08:00 do 19:00.

Dnes ráno bylo na hřebenech hor zataženo a teplota se pohybovala kolem 11 stupňů Celsia. V nižších polohách bylo tepleji, například Pec pod Sněžkou hlásila 16 stupňů.

Ze Sněžky turisté nemohou sestoupit takzvanou řetězovou cestou, která vede po polské straně hory. Ve směru od Slezského domu po ní lze jít jen na vrchol. Omezení platí od 15. července a potrvá do konce srpna. Jednosměrný provoz má v hlavní turistické sezoně snížit množství lidí na přetíženém úzkém chodníku. Omezení vydalo polské ředitelství Krkonošského národního parku.

K sestupu i výstupu mezi vrcholem Sněžky a Slezským domem na polské straně hranice mohou turisté použít pohodlnější, modře značenou Jubilejní cestu na polské straně hory. Tuto cestu musejí k sestupu využít i lidé, kteří chtějí ze Sněžky pokračovat ke Slezskému domu a dál například na Luční boudu či Obřím dolem do Pece pod Sněžkou. K cestě z vrcholu Sněžky lze využít i některou z cest na české straně hor, například na Růžovou horu nebo na Jelenku.

 

Autoři

Štítky ČR, rekreace, počasí, vítr, lanovky, Sněžka, FOTO, lanová dráha, Pec pod Sněžkou, Růžová hora, vichřice, Slezský dům, Luční bouda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr zastavil lanovku na Sněžku  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.