Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na titul Vesnice roku v kraji aspiruje 12 obcí

Začal boj o letošní titul Vesnice roku. V Královéhradeckém kraji se o něj uchází dvanáct obcí. Hodnotící komise je navštíví během posledního květnového týdne. Slavnostní předání ocenění se uskuteční ve vítězné obci 10. srpna.

Zdali to bude Božanov (NA), Nový Hrádek (NA), Žďár nad Metují (NA), Nahořany (NA), Nepolisy (HK), Deštné v Orlických horách (RK), Vrbice (RK), Mokré (RK), Rudník (TU), Strážné (TU), Suchovršice (TU) nebo Vilantice (TU), se veřejnost dozví 31. května. S oceněním je pochopitelně spojené finanční ohodnocení. Zlatá stuha přinese do vítězné obce milion korun a Královéhradecký kraj navíc přispěje na pořádání slavnostního vyhlášení. Finanční odměnu získají i obce oceněné druhým a třetím místem, zelenou, modrou, bílou a oranžovou stuhou nebo některé z ocenění hejtmana.

Vítězná obec pak bude Královéhradecký kraj reprezentovat v kole celostátním, jehož výsledky pořadatelé oznámí na jarmarku venkova v Luhačovicích 14. září.

Soutěž se vyhlašuje každoročně od roku 1995. V rámci krajského i navazujícího celostátního kola se hodnotí koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péče o stavební fond a obraz vesnice, občanská vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péče o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň, péče o krajinu, připravované záměry a informační technologie obce.

Tisková zpráva | Foto Czech Wikipedia user Packa – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7970810

Štítky Vesnice roku, vesnice, soutěž, ocenění, Královéhradecký kraj, Rudník, Božanov, Nahořany, Nový Hrádek, Nepolisy, Deštné v Orlických horách, Žďár nad Metují

Na titul Vesnice roku v kraji aspiruje 12 obcí  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.