Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do průmyslové zóny Kvasiny půjde na bezpečnost dalších 22 milionů korun

Na zvýšení bezpečnosti v průmyslové zóně Solnice-Kvasiny, kde je závod automobilky Škoda Auto, by měl stát poskytnout dalších víc než 22 milionů korun. Navýšení peněz na plánované investice bezpečnostního charakteru města Solnice a obce Kvasiny dnes při návštěvě Královéhradeckého kraje slíbil ministr vnitra a místopředseda vlády Jan Hamáček (ČSSD). Ministerstvo vypíše druhé kolo programu podpory bezpečnosti v oblasti, peníze by měly přijít do regionu letos.

„Bezpečnostní situace se výrazně zlepšila. Je ale potřeba dotáhnout do konce rozjeté nebo připravené projekty. Ministra vnitra jsem proto požádal o navýšení finančních prostředků, a především o otevření druhého kola programu podpory bezpečnosti," uvedl hejtman Jiří Štěpán (ČSSD).

Konkrétně by peníze měly jít na vybudování kamerových systémů, rekonstrukce veřejných osvětlení v obou obcích a na osvětlení na cyklostezce Ještětice - Solnice - Lipovka. „K navýšení potřebných prostředků došlo kvůli technickým změnám v projektových dokumentacích nebo rozšíření původních záměrů. S aktualizovanými projekty se nyní čeká na otevření druhého kola příjmu žádostí," uvedl Dan Lechmann z tiskového oddělení kraje.

Bezpečnostní situace v oblasti se zhoršila v roce 2016, když do automobilky a okolních továren dorazily tisíce dělníků, často ze zahraničí. Přibyly hlavně přestupky v dopravě a rušení veřejného pořádku. Škoda Auto v Kvasinách mezi lety 2015 až 2018 zvýšila počet pracovníků přibližně o 3500 na současných více než 8500 zaměstnanců. V průmyslové zóně Solnice-Kvasiny v současnosti pracuje téměř 12 300 osob, z nichž více než třetinu tvoří cizinci. Převažují zaměstnanci z Polska.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, kriminalita, automoto, Škoda-Auto, Rychnovsko, průmyslová zóna, Kvasiny, peníze, ŠKODA AUTO a.s., ČSSD, Jan Hamáček, Královéhradecký kraj, Jiří Štěpán, Polsko, Ještětice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do průmyslové zóny Kvasiny půjde na bezpečnost dalších 22 milionů korun  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.