Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: V noci hasiči bojovali s požárem chalupy v Krkonoších

K náročnému zásahu vyjížděly hasičské jednotky včera v noci, na místě ale ještě v tuto chvíli zůstává místní jednotka, která se věnuje dohašovacím pracím.

Požár byl oznámen na operační středisko prostřednictvím tísňové linky 112 po jedenácté hodině večerní. Plamenů, které vycházely z rekreační chalupy ve Vítkovicích, si povšiml zřejmě návštěvník, který v Krkonoších tráví dovolenou, mluvil totiž německy. „Oznamovatel nebyl schopný uvést, kde přesně se požár nachází, i tak se ale podařilo získat důležité informace, na základě kterých bylo na místo vysláno šest jednotek,“ uvedl mluvčí hasičů Daniel Mlčoch. Na místě zasahovali hasiči ze Semil, Jilemnice, Vítkovic, Rokytnice nad Jizerou a Poniklé.

Na místě hasiči zjistili, že přístup k objektu, jemuž olizovaly plameny střechu, komplikuje jeho umístění. Nacházel se totiž v prudké stráni, přibližně 300 metrů od komunikace. „Hasičům nezbývalo než natáhnout od silnice hadice a s veškerým vybavením se k chalupě dostat pěšky,“ vysvětlil Mlčoch.

Hasiči okamžitě začali objekt hasit. Podle informací se naštěstí v době příjezdu hasičů nikdo uvnitř nenacházel a všech šest osob vyvázlo bez zranění. S požárem bojovaly jednotky dvě hodiny. Krátce po jedné hodině se podařilo plameny zkrotit a dostat je tak pod kontrolu. Dnes bude na místě probíhat vyšetřování, které by mělo odhalit příčinu požáru i výši škod.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky hasiči, krimi, požár, rekreační chalupa, Krkonoše, Vítkovice, chalupa, Semily, Jilemnice, Rokytnice nad Jizerou, Poniklá

FOTO: V noci hasiči bojovali s požárem chalupy v Krkonoších  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.