Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dodávky elektrického proudu na Královéhradecku jsou už téměř obnoveny

Energetikům v Královéhradeckém kraji po silném pondělním větru zbývalo dnes ráno opravit jednu poruchu na vedení vysokého napětí na Rychnovsku. V pondělí a v noci na dnešek energetici odstraňovali poruchy na vedeních vysokého i nízkého napětí hlavně na Královéhradecku, Náchodsku a Rychnovsku, uvedla dnes regionální mluvčí ČEZ Šárka Lapáčková Beránková. Podle hasičů se situace s větrem po půlnoci uklidnila.

Energetici předpokládají, že výpadky na vedeních nízkého napětí jim lidé ještě budou hlásit, například až přijedou na kontrolu svých chat a chalup. Poruchy mohou lidé hlásit na linku 800 850 860.

Podle meteorologů bude dnes v Královéhradeckém kraji vát čerstvý západní vítr, který bude mít v nárazech rychlost až 70 kilometrů v hodině. Na horách se očekává silnější vítr o rychlosti v nárazech až kolem 90 kilometrů v hodině. Později odpoledne a večer by měl vítr slábnout.

Hasiči kvůli silnému větru v pondělí odpoledne a večer vyjížděli k 35 událostem. „Během večerních hodin se situace uklidnila, od půlnoci prozatím neevidujeme žádný technický zásah, kdy bychom odstraňovali následky po silném větru," řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

V pondělí vítr v Hořicích na Jičínsku shodil strom na dvě osobní auta. Událost se obešla bez zranění. V Červeném Kostelci na Náchodsku odlétla střecha a prorazila na čerpací stanici nádrž s plynem. Na Rychnovsku vlak narazil do spadlé větve. Hasiči také zajišťovali uvolněné střechy v Jaroměři, Černilově a v Kocbeřích. Na řadě míst odklízeli stromy ze silnic.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, hasiči, rekreace, vítr, Královéhradecký kraj, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Náchod, ČEZ, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dodávky elektrického proudu na Královéhradecku jsou už téměř obnoveny  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.