Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vítr na Hradecku lámal stromy a ničil střechy

Královéhradecký kraj dnes odpoledne zasáhl silný vítr, který lámal stromy a trhal střechy. V Hořicích na Jičínsku spadl strom na dvě osobní auta. Událost se obešla bez zranění. V Červeném Kostelci na Náchodsku odlétla střecha a prorazila na čerpací stanici nádrž s plynem. Na Rychnovsku vlak narazil do spadlé větve, řekla Hradecké Drbně mluvčí hasičů Martina Götzová. Do dnešních 18:30 měli hasiči hlášeno asi 30 událostí.

Z proražené nádrže v Červeném Kostelci unikl plyn. „Hasiči na místě výbušné koncentrace nenaměřili ani nebylo nic dalšího ohroženo. Do doby, než se nádrž vyprázdnila, bylo okolí uzavřeno. Na nezbytnou dobu byl zastaven i provoz na blízké silnici I/14," uvedla mluvčí.

Hasiči také zajišťovali uvolněnou střechu na autobusovém nádraží v Jaroměři na Náchodsku. Pomáhali i se zajištěním uvolněných střech na základní škole v Černilově na Hradecku a na jednom objektu v Kocbeřích na Trutnovsku. Na dalších místech jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů odklízely stromy ze silnic.

V katastru Týniště nad Orlicí na Rychnovsku narazil motorový vlak do větší větve v kolejišti. Nikdo nebyl zraněn, místo si následně převzali drážní hasiči. Hasiči také zasahovali na Rychnovsku u dvou požárů menšího rozsahu, kdy hořela tráva od spadlých drátů elektrického vedení.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, počasí, hasiči, vítr, Královéhradecký kraj, střecha, strom, nádrž, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Náchod, Červený Kostelec, okres Jičín, Hořice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítr na Hradecku lámal stromy a ničil střechy  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.