Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Světový pohár v lyžování budou provázet mimořádná opatření

Světový pohár žen ve sjezdovém lyžování v krkonošském Špindlerově Mlýně budou provázet mimořádná bezpečnostní a dopravní opatření. Problémy by mohly nastat i při parkování, řekl mluvčí trutnovské policie Lukáš Vincenc. Do Špindlerova Mlýna se Světový pohár vrací po osmi letech, bude 8. a 9. března.

Policie očekává dopravní komplikace nejen v Špindlerově Mlýně, ale také na jediné příjezdové silnici od Vrchlabí. V sobotu 9. března by mohl počet návštěvníků výrazně převýšit parkovací kapacity. Očekává se totiž i příjezd víkendových lyžařů spojený se střídáním turnusů v ubytovacích zařízeních. Z tohoto důvodu budou, jak v centru Špindlerova Mlýna, tak i na příjezdu do města, na provoz dohlížet policisté i pořadatelé.

„Zajištění celé akce a případné řešení dopravy při příjezdu návštěvníků je v rukou organizátorů závodu, se kterými spolupracujeme a budeme spolupracovat i při samotném dění světového poháru," uvedl Vincenc.

Pořadatelé s policií by mohli začít regulovat příjezd do Špindlerova Mlýna už za Vrchlabím. Podrobnosti zatím policie nesdělila. „Velkou pozornost určitě věnujeme dopravě a parkovaní vozidel. S tím budou souviset i určitá dopravní opatření," řekl Vincenc.

Značný zájem o světový pohár potvrzuje i obsazenost hotelů a penzionů v krkonošském středisku. Před několika dny byly k dostání prakticky jen lůžka z vrácených rezervací. Slova majitele ubytovacího portálu spindleruv-mlyn.com Martina Jandury o vyprodaném Špindlerovu Mlýnu potvrzují data z ubytovacích portálů. Určitá šance sehnat ubytování na noc na pátek 9. března je ještě v 15 kilometrů vzdáleném Vrchlabí.

Lyžařky pojedou při závodě Světového poháru ve Špindlerově Mlýně slalom a obří slalom. Při posledním Světovém poháru v roce 2011 byla největší domácí hvězdou slalomářka Šárka Strachová. Tentokrát by jí měla být dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká, i když její oblíbené rychlostní disciplíny se ve Špindlerově Mlýně jet nemohou.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sport, policie, automobilová, hotely, lyžování, sjezdové, Špindlerův Mlýn, světový pohár, Vrchlabí, Ester Ledecká, Šárka Strachová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světový pohár v lyžování budou provázet mimořádná opatření  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.