Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Počasí zaměstnalo hasiče, během víkendu zasahovali u 124 událostí

Hasiči v Královéhradeckém kraji měli o víkendu opět napilno. Celkem řešili 124 událostí, z toho se jednalo v 79 případech o technickou pomoc při odstraňování následků, které napáchalo víkendové počasí. Nejvíce práce měli v podhůří hor.

„Na Trutnovsku kolegové zasahovali celkem u 55 případů a jednotky na Rychnovsku vyjížděly k celkem 38 událostem. Hasiči na Náchodsku pak zasahovali u 14 případů, na Hradecku u 10 a na Jičínsku u 6 událostí,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Nejčastěji hasiči poskytovali technickou pomoc, kdy v drtivé většině odstraňovali stromy spadlé na silnice. V několika případech byli ale také povoláni ke spadlým nebo jiskřícím drátům elektrického vedení.

Zároveň pomáhali s odstraněním "nebezpečných stavů", kdy vyprošťovali vozidla z příkopů, ve Skuhrově nad Bělou pomáhali s vytažením zapadlého sypače.

Sníh a nízké teploty působily i další komplikace. V Broumově a Teplicích nad Metují odstraňovali hasiči nebezpečné rampouchy nad chodníkem a v Nové Pace pomohli invalidnímu muži, který zapadl venku s vozíkem.

„Nejhorší situace je nyní v Krkonoších. Nejen, že zde hasiči během víkendu zasahovali u 40 případů, kdy odstraňovali často i několik stromů spadlých na silnici najednou, ale neustále zde hrozí nebezpečí pádu dalších stromů,“ dodala Götzová.

I z toho důvodu byla podle mluvčí ve včerejších večerních hodinách uzavřena komunikace II/297 Od Černého Dolu do Janských Lázní. V místě hrozí pády velkých stromů vlivem velkého větru i pod tíhou sněhu.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, SDH, počasí, sníh, zima, komplikace, Královéhradecký kraj, strom, okres Trutnov, okres Náchod, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Jičín, Skuhrov nad Bělou, Broumov, Teplice nad Metují, Nová Paka

Počasí zaměstnalo hasiče, během víkendu zasahovali u 124 událostí  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.