Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Královéhradecký kraj zasáhlo silné sněžení, policie eviduje řadu nehod

V Královéhradeckém kraji začalo v noci na dnešek silně sněžit. Na silnicích leží vrstva sněhu a řidiči musejí být při jízdě velmi opatrní. Policie v 07:00 evidovala v kraji přibližně deset nehod. Obešly se bez zranění. Na několika místech havarovaly kamiony. Vyplývá to z informací silničářů, policie a meteorologů v kraji.

V Horní Olešnici na Trutnovsku na hlavní silnici číslo 16 sjel kamion do příkopu. Mimo silnici sjel i kamion u Smidar na Hradecku. Úsek silnice číslo 14 u průmyslové zóny Solnice na Rychnovsku policie označila za nesjízdný pro kamiony. Ve stoupání v Litoboři na Náchodsku uvázl na zledovatělé silnici autobus.

Ve Dvoře Králové na Trutnovsku se srazil autobus a osobním autem. U Hajnice na Trutnovsku na silnici číslo 37 se srazila dodávka s nákladním autem, které částečně zablokovalo silnici. Další havárie policie evidovala například u Konecchlumí na Jičínsku, Bolehoště na Rychnovsku, u Hradce Králové a u Týniště nad Orlicí na Rychnovsku.

Sněžit má i přes den, v nižších polohách pod 400 metrů nad mořem by sněžení mělo přecházet do deště. Silný vítr by na silnicích mohl tvořit sněhové jazyky a na horách i závěje. Teploty se ráno v kraji pohybovaly kolem nuly, na hřebenech hor bylo minus pět stupňů Celsia. Teploty by se měly přes den pohybovat od dvou do pěti stupňů.

Autoři | Foto ilustrační, Policie ČR

Štítky ČR, počasí, silnice, nehoda, sjízdnost, Královéhradecký, 2.VERZE, policie, Královéhradecký kraj, havárie, Horní Olešnice, okres Trutnov, okres Rychnov nad Kněžnou, Smidary, Solnice, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj zasáhlo silné sněžení, policie eviduje řadu nehod  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.