Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Krkonoš zamířily tento víkend tisíce lyžařů

Do Krkonoš zamířily tento víkend tisíce lyžařů. Nejvíce sjezdových tratí je otevřeno ve Špindlerově Mlýně a SkiResortu Černá hora - Pec. Ve Špindlerově mlýně už bude provoz pokračovat i ve všední dny, řekl vedoucí skiareálu ve Špindlerově Mlýně René Hroneš.

„Máme v provozu zhruba osm kilometrů sjezdovek, celkem čtyři lanovky a jeden vlek. Návštěvnost se za víkend pohybuje okolo 6000 lyžařů," uvedl Hroneš. Středisko postupně dosněžuje i další sjezdovky, pomohl i přírodní sníh, jehož na hřebenech napadlo až 60 centimetrů. Díky tomu je v běžeckém areálu na Horních Mísečkách upraveno asi 15 kilometrů běžeckých tratí, část stop se upravuje i ve Svatém Petru.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec měli lyžaři na víkend k dispozici 15 kilometrů sjezdovek v areálech Černá hora a Pec pod Sněžkou. V provozu byly páteřní sjezdovky, vleky a lanovky. Pro běžkaře bylo v okolí Černé a Světlé hory upraveno kolem 30 kilometrů tratí, otevřená byla od soboty také Černohorská sáňkařská cesta. „Na sjezdovky v sobotu a neděli vyrazilo zhruba 7000 lidí," uvedla mluvčí areálu Zina Plchová.

Na Černé hoře jsou otevřené až sjezdovky Ford Černohorská, Anděl, Hofmanky nebo Zalomená, v Peci Javor, Zahrádky nebo Smrk. Pokud bude přát počasí a ještě připadne přírodní sníh nebo bude možné zasněžovat, budou se v příštím týdnu postupně otevírat i další sjezdovky.

Lyžovalo se i ve skiareálu v Malé Úpě, kde bylo otevřeno přes tři kilometry tratí. V provozu byl rovněž areál v Mladých Bukách u Trutnova, který 7. prosince zahájil sezonu na hlavní sjezdovce v délce 650 metrů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekreace, počasí, hory, Královéhradecký kraj, Krkonoše, lyžař, sjezdovka, Špindlerův Mlýn, Černá hora, Horní Mísečky, Pec pod Sněžkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Krkonoš zamířily tento víkend tisíce lyžařů  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.