Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Biatlonistka a olympijská medailistka Veronika Vítková slaví třicetiny

Biatlonistka Veronika Vítková, která 9. prosince oslaví 30. narozeniny, se letos dočkala prvního velkého individuálního úspěchu. Na olympijských hrách v Pchjongčchangu získala bronzovou medaili ve sprintu. Z předchozích her v Soči (2014) má pak stříbro ze smíšené štafety. Je rovněž držitelkou zlata a bronzu (2015 a 2013) z mistrovství světa, opět ze smíšených štafet.

Rodačka z Vrchlabí (1988) začala s biatlonem ve 13 letech. Předtím se věnovala běhu na lyžích. Poprvé na sebe výrazněji upozornila v roce 2006, kdy se stala juniorskou mistryní světa ve vytrvalostním závodě. V roce 2015 se ve sprintu dočkala premiérového vítězství ve Světovém poháru. Je letošní mistryní světa ve stíhacím závodě v letním biatlonu.

Vítková v letech 2009 a 2015 vyhrála anketu o nejlepšího českého biatlonistu sezony. Ve volném čase ráda leze po skalách.

Autoři | Foto Ximeg – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=23876445

Štítky Sport, biatlon, 9. prosince, Vítková, Veronika Vítková, olympijské hry, biatlonista, Soči, Pchjongčchang, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Biatlonistka a olympijská medailistka Veronika Vítková slaví třicetiny  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.