Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Skiareály v hradeckém kraji investovaly letos přes 100 milionů korun

Lyžařské areály v Královéhradeckém kraji před zimní sezónou investovaly více než 100 milionů korun. Je to výrazně méně než loni, kdy vynaložily okolo 250 milionů korun. Největší investice udělaly Skiareál Špindlerův Mlýn a SkiResort Černá hora - Pec pod Sněžkou.

Krkonošský SkiResort Černá hora - Pec, který provozuje střediska Janské Lázně, Pec pod Sněžkou, Velká Úpa, Černý Důl a Svoboda nad Úpou s celkem 44 kilometry sjezdovek, vynaložil zhruba 25 milionů korun. Investice šla například do technologie Snowsat, která umožňuje šetrnější a efektivnější úpravu sjezdovek. SkiResort koupil také novou rolbu, investoval do nového zasněžování na sjezdovce Vyhlídková v areálu Černý Důl nebo do nového odbavovacího systém na parkovištích v Peci pod Sněžkou. „Zavedení technologie Snowsat je hlavní novinkou SkiResortu před nadcházející zimou. Tuto technologii začneme používat jako první v ČR,“ řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Ceny středisko zatím nezveřejnilo.

Středisko Špindlerův Mlýn investovalo okolo 80 milionů korun. Peníze šly například na modernizace zasněžovacího systému na medvědínské straně střediska, na dokončení terénních prací souvisejících s loni otevřenou novou lanovkou na Horních Mísečkách nebo do obnovy technického vybavení. Loni investice přesáhly hranici 100 milionů korun. „Letos je to o něco méně, protože se chystáme na naši největší investici, a to propojení Svatého Petru a Medvědína přes terminál T1, kde by mělo vzniknout centrální nástupní místo na obě strany špindlerovského údolí. Měly by vzniknout nové lanovky a sjezdovky,“ řekl René Hroneš ze špindlerovského skiareálu.

Ani tento skiareál zatím ceník pro nadcházející sezonu nezveřejnil. Připravuje kompletní změnu systému prodeje skipasů, kdy hlavní prioritou má být to, aby si klienti kupovali skipasy online na internetu nebo prostřednictvím samoobslužných automatů přímo ve středisku. „Pokud si lidé skipas koupí předem na internetu, tak je vyjde levněji než loni, když si ho koupí ve středisku, tak je vyjde stejně a na kamenné pokladně vyjde dráž než loni,“ řekl Hroneš. Loni byla jednodenní cena skipasu pro dospělého v hlavní sezoně 890 korun.

Ve skiareálu Malá Úpa investovali celkem pět milionů korun, například do posílení zasněžování nebo nové půjčovny lyžařského vybavení. Cena jednodenního skipasu pro dospělého v hlavní sezoně bude 600 korun oproti loňským 570. V současnosti nabízí skiareál, který v příštích letech připravuje propojení areálu Pomezky a U Kostela, asi 3,5 kilometru sjezdových tratích.

Ve středisku v Deštném v Orlických horách byly investice oproti minulému roku, kdy vznikla v areálu Marta II nová čtyřsedačková lanovka za 30 milionů, výrazně nižší, celkem asi tři miliony korun. Většina peněz směřovala do posílení zasněžovacího systému. Cena jednodenního skipasu pro dospělého v Deštném vzroste o 30 korun na 520 korun.

V Říčkách v Orlických horách investovali jen do údržby. „Proto Vám žádnou částku neřeknu, není to nijak významné,“ řekl Petr Kánský ze Skicentra Říčky. Podle něj cena jednodenního skipasu pro dospělého v hlavní sezoně vzrostla oproti minulé sezoně o 50 korun na 570.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zima, lyžování, skiareály, ski, Královéhradecký kraj, investice, skipas, Pec pod Sněžkou, sjezdovka, Černá hora, SKIAREÁL Špindlerův Mlýn, a.s., Janské Lázně, Svoboda nad Úpou, Velká Úpa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareály v hradeckém kraji investovaly letos přes 100 milionů korun  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.